MENIU

Spionul sârb prins de SRI, militant al cauzei ortodoxe de rit vechi în Delta Dunării

Sârbul declarat indezirabil la cererea SRI, pe motiv că ar fi spionat obiective militare, a participat în urmă cu o lună la un eveniment  al Obștii Cazanicilor din România, în Delta Dunării. Cu acea ocazie, el se lăuda că ar merge să lupte în orice țară ortodoxă în care cazacii ar avea probleme.

Potrivit TVR, la evenimentul din localitatea Mila 23, sârbul spunea că "la fel ca şi în secolul al XIX-lea, precum cazacii din Rusia, dacă va trebui din nou, fie în Crimeea, fie în Lugansk, noi împreună cu oamenii noştri vom lua armele şi vom merge să luptăm. Precum în Crimeea, precum în Luhansk. Nu doar în Rusia, vom fi cu voi în orice ţară ortodoxă. Dacă va trebui, vă vom veni în ajutor. Suntem cu voi!" -spunea militantul sârb..

Organizatorii evenimentului nu au putut fi contactați.

Živkovici a intrat în România de cinci ori în ultimele 6 luni. SRI susține că sârbul ar fi fost interesat de baza militară româno-americanaă de la Mihail Kogălniceanu și de radarele civile și militare din zona Mării Negre.

Lider al unei grupări paramilitare din Serbia, Živkovici a luptat în mai multe războiae din spațiul ex-iugoslav, iar apoi în Crimeea și Ucraina de est, de partea separatiștilor pro-ruși.

La începutul săptămânii, Serviciul Român de Informații l-a declarat idenzirabil pe teritoriul României pentru următorii 15 ani.

 

Mai multe articole despre:
Bratislav Živkovici