MENIU

Spinner-ul, jucăria care face furori. Tu ştii cu ce se joacă, de fapt, copilul tău?

Spinner-ul, jucăria care face furori. Tu ştii cu ce se joacă, de fapt, copilul tău?

O jucărie aparent nouă, numită ''spinner'', un fel de titirez cu două sau trei petale, face furori în rândul copiilor. Tinde să fie jucăria acestei generaţii.

Spinner-ul a fost creat în urmă cu 20 de ani de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de șapte ani. Nu și-a putut permite brevetul pentru jucăria devenită în zilele noastre exterem de populară, așa încât nu primește niciun bănuţ din vânzări. CU toate acestea, spune că este "mulțumită" de popularitatea ei bruscă.

Ea a deținut brevetul timp de opt ani, dar l-a predat în 2005 pentru că nu-și putea permite taxa de reînnoire de 400 de dolari.

Hettinger declară că originea spinner-ului se află într-o "vară oribilă” la începutul anilor 1990, când suferea de miastenia gravis, o tulburare autoimună care provoacă slăbiciune musculară și avea grijă și de fiica ei, Sara, acum în vârstă de 30 de ani.

Această nouă modă ar putea să dispară în câteva luni, la fel de brusc cum a apărut. Dar ea a relansat dezbaterea privind problemele de concentrare ale copiilor, scrie agerpres.ro.

''Spinner-ele au venit de nicăieri: dintr-o dată, toți copiii păreau să aibă unul, spunând mă ajută să mă calmez '', povestește Meredith Daly, profesoară într-o școală publică de la periferia orașului Phoenix, în Arizona. 

"Copiii din clasă nu-și mai luau ochii la titirezul lor sau al colegilor'', făcând imposibil orice proces de învățare. Așa că împreună cu alți profesori am decis să nu le mai permitem copiilor să le scoată din ghiozdan în timpul orelor, mai spune profesoara.

Alte școli din Statele Unite ale Americii, Franța sau Anglia le-au interzis categoric, inclusiv în timpul pauzelor.

Mai multe articole despre:
jucărie spinner joc spinner