MENIU

Specialiștii știu cum pot fi tratate alergiile înainte să apară

Te numeri printre oamenii care suferă de o formă de alergie? Ei bine, cercetătorii au găsit soluția cu ajutorul căreia alergiile pot fi trate chiar înainte să apară. Cum e posibil?

Racția alergică apare ca o reacție a sistemului imunitar la anumite lucruri, precum: pisici, arahide, ambrozie, etc. Mai exact, atunci când organismul este expus la alergen, sistemul imunitar intră în alertă și produce cantități ridicole de anticorpi specifici, numiți imunoglobilă E(IgE). Aceasta este o moleculă mare, în formă de Y, care se atașează celulelor imunitare însărcinate cu eliberarea de substanțe chimice care atacă invadatorii.

Ei bine, acești compuși produc simptomele unei alergii, printre care se numără: nas înfundat, ochii roșii și înlăcrimați sau chiar reacția anafilactică mai gravă, care însoțește alergiile alimentare grave sau mușcăturile de insecte.

Anticorpul care poate opri o reacție alergică înainte ca aceasta să se producă

Este vorba despre un anumit anticorp, numit 026 sdab, care poate să oprească o alergie și care a fost descoperit de către o echipă de oameni de știință de la Universitatea Aarhus din Danemarca. Cum funcționează mai exact acest anticorp? Ei bine, acesta previne apariția IgE prin două tipuri specifice de receptori imunitari, CD23 și FceRI, și astfel se oprește reacția alergică înainte chiar ca aceasta să înceapă.

„Când putem scoate declanșatorul, reacția alergică și simptomele nu vor avea loc", a declarat Edzard Spillner de la Universitatea Aarhus. În timp ce anticorpul nu a fost încă testat pe persoanele reale, echipa a folosit probe de sânge de la persoanele diagnosticate cu alergii la polen de mesteacăn și venin de insecte și a urmărit cum a reacționat anticorpul. Rezultatele au arătat că tratamentul cu 026 sdab a redus nivelurile de IgE până la 30% și chiar mai mult de atât, în doar 15 minute.

Sursa

Mai multe articole despre:
alergie tratement anticorp