MENIU

Specialiștii avertizează asupra lucrurilor mici din viețile noastre care ne țin în stres

Ritmul alert al vieții ne face să trăim contra cronometru ceea ce poate deveni la un momentat dat stresant și obositor. Iată o listă cu lucrurile mărunte care te fac să te simți stresat, chiar dacă nu îți dai mereu seama de acest lucru.

Multitasking-ul nu te ajută

Chiar dacă crezi că te descurci bine atunci când vine vorba de multitasking în cele din urmă acest lucru îți va aduce destul de mult stres. Spre exemplu, dacă ești la muncă și încerci să te uiți la un film în timpul programului, asta nu se va sfârși bine, deoarece presiunea de a face totul într-un timp foarte scurt poate fi prea mult uneori pentru tine.

Vacanțele pot fi un factor de stres

De multe ori pleci în vacanță cu gândul de a te relaxa și a scăpa de griji. Însă, fără să vrei îți aglomerezi programul cu tot felul de activități și așa ajungi să fii mai mult pe fuga decât să te odihnești. Să nu mai spunem de faptul că dacă trăiești de la un salariu la altul și că trebuie să pui bani deoparte, ideea unei vacanțe poate deveni un factor de stres.

Mesele luate în grabă

Mulți dintre noi mănâncă la muncă pe fugă pentru că pur și simplu nu au timp de pierdut. Așa că de cele mai multe ori preferă să dea o fugă la fast food să cumpere ceva rapid și ieftin, pe care să-l mănânce în grabă. Însă, o alimentație sănătoasă și respectarea orelor de masă te ajută să fii mai rezistent la stres.

Social media te poate da peste cap

Social media poate deveni destul de stresant prin prisma faptului că de multe ori ajungem să ne comparăm cu cei din jur. Adică, vedem că o anumită persoană din lista noastră de prieteni are nu știu ce mașină, sau că merge la sală și arată bine, iar tu nu ai timp.

Sursa

Mai multe articole despre:
stres social media multitasking