MENIU

Soția lui Volodimir Zelenski, apel emoționant ziua mondială a donatorilor de sânge

Olena Zelenski (foto: Profimedia)

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a lansat un apel către toți concetățenii să doneze sânge. Apelul a fost lansat cu ocazia Zilei mondiale a donatorilor de sânge, în condițiile în care Ucraina se află într-o situație disperată, din cauza numărului uriaș de răniți, militari și civili, care au nevoie de sânge. 

"În fiecare zi pierdem sânge. Este vorba de apărătorii noștri, copiii, oamenii noștri pașnici.  Acum avem nevoie de o aprovizionare strategică de sânge mai mult ca niciodată. Așa că a deveni donator este important, onorabil și foarte oportun”, a afirmat soția lui Volodimir Zelenski.

„Sângele tău poate salva viața cuiva care ne apără pe front chiar acum. Cineva care a scăpat de bombardamente. Procedura durează 10-15 minute pentru a prelungi viața cuiva”, a spus prima doamnă.

Ziua Mondială a Donatorilor a fost instituită în 2004. Data sărbătoririi zilei de 14 iunie a fost aleasă nu întâmplător: în această zi s-a născut laureatul Nobel Karl Landsteiner, care a făcut o descoperire cruciale în domeniul studierii sângelui.