MENIU

Soția lui Igor Dodon, pusă sub învinuire. Fostul președinte susține că această ar fi fost oprită în trafic

Soția fostului președinte moldovean Igor Dodon, Galina, a primit citație de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. Ex-liderul de la Chișinău, aflat și el în arest la domiciliu, într-un dosar de corupție, a scris pe rețelele de socializare că soția sa a fost oprită în trafic, când ducea copiii la lecția de șah.

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah. Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a scris Dodon.

Potrivit declarației de avere a lui Igor Dodon, anul trecut, soția s-a a câștigat peste 295 de mii de lei, circa 27 de mii de lei lunar, activând la Exclusiv Media SRL, compania care deține mai multe posturi de televiziune din țară și care a fost fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță, potrivit Agora.md. 

Precizăm că, Igor Dodon se află în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare.