MENIU

Sorina Pintea:"Cazurile de gripă sunt mult mai numeroase!"

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat, la un post de televiziune că numărul cazurilor de gripă este mult mai mare, decât cele existente în datele raportate.

”Nu mă întrebați de ce, dar sunt spitale care nu au declarat cazurile de gripă cu care s-au confruntat. Nu am nicio explicație pentru asta. Este crasă inconștiență. Asta este tot ce pot să spun. Asta cu atât mai mult cu cât am făcut și raportările la nivel european și din cauza acestor cazuri neraportate, datele oferite de mine nu sunt cele reale. Voi lua însă masuri în mod cert. Momentan nu vreau să spun care sunt unitățile care au tăinuit cazurile de gripă. Tot ce pot să spun este că judetul Caraș-Severin a raportat un singur caz. Îmi este greu să cred ca acest județ a avut doar un caz de gripă”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul sănătății a mai adăugat ca suntem în cea de-a doua saptămână epidemică și că oficial sunt înregistrate 54 de decese din cauza gripei. Însă, ministrul Sănătății a declarat că numărul cazurilor ar putea fi mult mai mare.

Mai multe articole despre:
gripa rapoarte cazuri Sorina Pintea