MENIU

Sorin Roşca Stănescu: Aceste penitenciare au fost transformate în nişte lagăre de exterminare

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a susţinut în emisiunea lui Octavian Hoandră că penitenciarele au devenit nişte lagăre, iar comportamentul statului român în această privinţă este total nepotrivit.

"Aceste penitenciare au fost transformate într-adevăr în nişte lagăre de exterminare. Si pentru detinuti, şi pentru gardieni. Putem vorbi la infinit despre asta dacă nu vorbim de sistem. Statul român, în această perspectivă a penitenciarelor româneşti, se comportă ca un stat criminal", a zis SRS. 

Sorin Roşca Stănescu a vorbit şi despre gafele ministrului Raluca Prună, dar şi despre măsurile ce se impun în acest caz.

"Raluca Prună este întâmplător Ministrul Justiţiei. Face un atentat la siguranţa naţională. Vă spun eu cine este Raluca Prună. În 1994 a terminat Universitatea Ecologică şi in 1996 a devenit absolvent de drept la Iaşi.

Avem un stat criminal, avem un ministru vinovat de sperjur, se pedepseşte până la 5 ani de închisoare. Legea-i lege pentru toata lumea", a spus SRS, care a opinat că Cioloş ar trebui s-o demită pe Raluca Prună: "Guvernul Gioloş în loc s-o demită, o protejează. Trebuie sa loviţi în capul statului criminal".

Sorin Rosca Stănescu a discutat şi despre imaginea României în UE: "Ministrul Justiţiei a dezinformat cea mai importantă autoritate a Uniunii Europene. Statul nu va mai fi credibil şi mor oameni.

DNA nu anchetează penitenciarele pentru că acolo nu e politică. DNA se ocupa de politică. Nu candidează nimeni".

Mai multe articole despre:
Sorin Roşca Stănescu penitenciare