MENIU

Sorin Grindeanu: Nu l-am desemnat pe Marcel Ciolacu să fie premier peste un an și jumătate. Vrem să fim primii

Sorin Grindeanu, vicepreședinte PSD

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat că PSD vrea să dețină primul postul de premier, prin Marcel Ciolacu, într-un eventual guvern PSD-PNL-UDMR. Întrebat de ce decizia forurilor de conducere ale social-democraților nu specifică foarte clar faptul că PSD vrea să dețină primul șefia prin rotație a Guvernului, Grindeanu a afurmat că așa ceva este de la "sine înțeles".

"Nu vă imaginați că l-am nominalizat pe Marcel Ciolacu acum ca să fie premier peste 1 ani și jumătate. Cred că sunt lucruri evidente," a afirmat vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, invocând din nou faptul că social-democrații au obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de anul trecut.

"Mandatul cu care noi mergem la negocieri: de a avea premier în persoana lui Marcel Ciolacu și de a fi primii. (... ) Nu mă puneți să comentez ce ia în calcul PNL", a mai afirmat acesta.

Întrebat ce se va întâmpla dacă propunerea PSD nu este acceptată de tabăra PNL, Grindeanu a afirmat că o astfel de situație ar urma să se tranșeze pe măsură ce evoluează.

"În acest moment noi avem un mandat de CPN în care să avem prim-ministrul. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat, revenim in fața partidului și prezentăm negocierea care ar rezulta după întâlnirile de la Cotroceni."

 

 

Mai multe articole despre:
sorin grindeanu psd alegeri anticipate ciolacu citu