MENIU

Sorin Cîmpeanu: „În bugetul Ministerului Educaţiei sunt 100 milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor”

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educaţiei afirmă că în bugetul Ministerului Educaţiei sunt 100 milioane lei destinaţi decontării navetei elevilor. Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decontarea transportului şcolar a fost adoptat în şedinţa de guvern de marți.

„În bugetul Ministerului Educaţiei sunt 100 mil. lei destinaţi decontării navetei elevilor. Naveta elevilor trebuie să se facă în baza unor reglementări legale. Nu a putut fi aplicată până acum, avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de guvern de astăzi pentru că nu au fost reglementate tarifele. Pentru a fi decontabile, trebuie să fie reglementabile, să fie în cadru legal“, a spus Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

 „Naveta elevilor presupune trei ele­mente de noutate – în primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii 3 km nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei. A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum, este decontabilă naveta chiar dacă distanţa dintre şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 km“.

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu naveta elevi