MENIU

Sorin Cîmpeanu anunță când va lua decizia redeschiderii școlilor. Cine are prioritate la vaccinare din sistemul de învățământ

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Realitatea PLUS despre redeschiderea școlilor. El a declarat că responsabilitatea pentru această decizie este împărțită cu autoritățile competente din domeniul sănătății. Mai mult, Sorin Cîmpeanu a explicat cine are prioritate la vaccinare din sistemul de educație.

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Realitatea PLUS despre redeschiderea școlilor. El a explicat că decizia va fi luată împreună cu toate autoritățile competente.

"O nouă discuție va avea loc pe 2 februarie. Responsabilitatea e partajată în dată de 2 februarie. Autoritățile sanitare cu competență trebuie să se pronunțe", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației se confruntă cu o nouă problemă care ridică semne de întrebare despre oportunitatea redeschiderii școlilor: un focar cu noua tulpină de coronavirus a fost identificat într-o școală din București, printre cei infectați numărându-se directorul instituției, directorul adjunct și alți profesori care au venit în școală pentru a încheia mediile în cataloage.

Ministrul a explicat că prioritate au la vaccinare cei care lucrează în grădinițe deoarece acestea se vor menține deschise chiar și în scenariul roșu până la o rată de infectare de cel mult 6 la mia de locuitori:

"Numărul celor care vor să se vaccineze a fost de 168.000. Numărul crește zilnic, semnificativ. Am prioritizat cadrele didactice. În grădinițe este planificat prioritar pentru vaccinare întreg personalul", a explicat ministrul.

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu ministrul educatiei