MENIU

Sorin Cîmpeanu, ANUNȚ important despre componența comisiilor de concurs pentru posturile de directori de şcoli: CINE va face parte

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, că în etapa a doua a concursurilor pentru directorii de şcoli din comisiile de evaluare trebuie să facă parte şi experţi în resurse umane din firme puternice sau reprezentanţi ai universităţilor cu experienţă managerială. Declarația vine în contextul în care expiră mandatele tuturor directorilor de şcoli din România, fiind nevoie - spune ministrul - "de organizarea unor concursuri care să privilegieze competenţa".

"Etapa a doua este destinată tuturor celor care vor reuşi să ia mai mult de 7 la examenul naţional, după care se vor prezenta în faţa unor comisii. Comisiile de concurs, conform legii, sunt organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, deci o persoană va trebui să fie din partea ISJ. După aceea, pe modelul învăţământului universitar, în care comunităţile academice îşi aleg propriii lideri, am insistat ca doi profesori titulari, aleşi prin votul secret al Consiliului profesoral al fiecărei şcoli, să fie în această comisie de interviu, din care să se aleagă liderul. Să aibă un punct de vedere pe care să şi-l exprime. Cel de-al patrulea membru al comisiei trebuie să fie un reprezentant al autorităţii locale", a afirmat ministrul, citat de Agerpres, în cadrul unei dezbateri organizate de către DC News Media Group.

El a menţionat că al cincilea membru al comisiei de evaluare trebuie să fie un profesionist dintr-o firmă cu puternic departament HR sau un reprezentant al universităţilor cu experienţă managerială.

"(...) Avem deja firme solide care pot să pună la dispoziţie pentru trei zile, o săptămână, două săptămâni, fiecare cât poate, experţi pentru a participa în aceste comisii de interviu, pentru a avea o selecţie cât mai eficientă. De asemenea, un reprezentant al universităţilor cu experienţă managerială care să aibă un cuvânt de spus, să fi fost director de departament, prodecan, decan, prorector, rector sau să fie un profesor de management resurse umane, managementul educaţiei. (...) Deci, al cincilea membru poate să fie fie specialist în HR, fie din universităţi", a mai spus Cîmpeanu. 

Mai multe articole despre: