MENIU

Sorin Blejnar, fost șef ANAF în perioada guvernării Boc, a fost eliberat condiționat din penitenciar

Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, în momentul încarcerării

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF din perioada guvernării Boc, a fost eliberat condiționat din penitenciar, vineri, după 2 ani și trei luni în spatele gratiilor. Tribunalul Ilfov a admis contestația acestuia împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 4 din 26 august și a dispus eliberarea condiționată, potrivit Realitatea Plus.

 

În iulie 2019, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Iniţial, fostul șef ANAF fusese  condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de peste 12,5 milioane de lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la achitarea datoriei. Suma reprezintă, potrivit procurorilor, valoarea spăgii oe care aacesta ar fi primit-o de la o firmă din domeniul IT pentru a câştiga un contract cu ANAF.