MENIU

Sondajul care dă fiori. Miron Mitrea analizează rezultatele: Ne îndreptăm spre o majoritate PSD-PNL

Sondaj

Miron Mitrea a comentat, duminica seara, cel mai recent sondaj din partea Geeks for Democracy, care arată cum se schimbă harta puterii, respectiv pe cine ar vota românii dacă mâine ar avea loc alegeri. Totodată, sondajul vorbește și despre instituția în care românii au cea mai mare încredere și personajele poplitice care sunt văzute drept o opțiune pentru români, Laura Codruța Kovesi aflându-se în top. O apariție surprinzătoare fiind legată șii de numle lui Victor Ponta, retras din viața politică. 

"Daca pui cifrele de pe ecran, ele impreuna dau 84%, nu 100%. Daca se dau la o parte cei 16% care lipsesc, veti vedea ca cifrele arata altfe. PSD este peste 30 spre 40%, PNL si AUR peste 20%. Asta e un lucru bun. Eu sunt adeptul unor partide putine. 

Partidele micute ne-au aratat de-a lungul timpului ce inseamna posibilitatea de a santaja. Paridele mari, nu zic ca sunt bune sau rele, dar pe ele le stim deja. 

Ne indreptam spre o majoritate PSD-PNL, daca PNL nu se va orienta spre altceva", a spus Mitrea, in emisiunea "Culisele Puterii" de la Realitatea PLUS.

Referindu-se la faptul ca sondajul o poziționează pe șefa Parchetului European, Laura Kodruta Kovesi, în topul încrederii politice, analistul politic a aratat: "Increderea in personalitatile publice e un criteriu care ne arata cat de mult ii asculta oamenii pe cei care vorbesc. Nu inseamna ca daca vor fi alegeri saptamna viitoare Laura va lua 45% pentru ca asta inseamna 4,5 din 10.

Cel care l-a comandat (sondajul - n.r.) are o minte politica si a pus intrebari in asa fel incat sa ii avantajeze pe unii".