MENIU

Sondajele cu o săptămână înainte de alegeri: 8-11 procente în față pentru Victor Ponta

Cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, candidatul PSD Victor Ponta pare marele favorit al cursei. Două dintre instituțiile care au prezentat date sunt apropiate social-democraților.

Victor Ponta rămâne favorit în cursa pentru președinție, cu doar o săptămână înainte de turul II al alegerilor prezidențiale. O arată datele a trei sondaje de opinie realizate de Sociopol, CSCI și Avantgarde în această perioadă, cu mențiunea că două dintre ele sunt realizate de institute apropiate de PSD. Sociopol este condusă de fostul purtător de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, iar CSCI este controlat de consilerul lui Victor Ponta, Dan Sultănescu.

Astfel, potrivit celor trei cercetări, diferența dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis variază, în funcție de sondaj, între 8 și 11 procente. De menționat că cele trei sondaje nu iau în calcul opțiunea celor care au refuzat să-și exprime alegerea, dar nici nehotărâții, cei care ar putea vota în funcție de evenimentele din ultima săptămână.