MENIU

Sondaje alegeri Sector 4. Număr mare de indeciși

Sondaje alegeri Sector 4. Duminica aceasta alegătorii vor merge la urne pentru a decide cine va fi edil pentru următorii patru ani. Iată ce arată sondajele. 

Sondaje alegeri Sector 4. Iată datele prezentate de un sondaj IRES:

  • Daniel Băluţă, PSD+UNPR - 19%
  • Răzvan Sava, PNL - 13%
  • Ovidiu-Dumitru Zară, PML - 7%
  • Ştefănel-Dan Marin, PMP - 3%
  • Dumitru Dobrev, USB - 3%
  • Virgil Nicorescu, PDS - 2%
  • Ştefan Spiridon, ALDE - 2%
  • Radu-Răzvan Bratu-Iorga, PRU - 1%
  • Indecişi - 30%
  • Nu votează - 15%
  • Nu răspund - 5%

Alegerile locale 2016 au duminica aceasta. Candidaturile pentru primării s-au depus între 11-26 aprilie 2016. Au avut drept de participare partidele, alianțele politice și candidații independenți. Campania electorală pentru alegeri locale 2016 au început pe 6 mai și se încheie sâmbăta aceasta. Votul începe pe 5 iunie, la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Listele pentru alegeri locale 2016 se tipăresc până pe 3 iunie, în două exemplare.

Prin hotărâre a Guvernului s-a decis să se acorde în jur de 350 de milioane de lei pentru organizarea alegeri locale 2016. În acest buget sunt incluse și fondurile pentru plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale ale secţiilor de votare şi ale aparatului tehnic auxiliar al acestora.

De asemenea, au fost incluse și costurile pentru implementare Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Mai nou, în secțiile de votare vor exista și operatorii de computer.

Sondaje alegeri Sector 4. Sistem informatic la vot

Un alt act normativ din pachetul adoptat stabileşte modelul şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Pentru a facilita accesul alegătorilor la opţiunea de vot, va fi inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce va conţine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, precum şi paginile din buletinul de vot în care aceştia au fost înscrişi.

Pentru prima dată, anul acesta, alegerile locale se desfășoară sub supravegherea unui sistem informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), sistemul fiind menit să crească transparența procesului de votare.

Sondaje alegeri Sector 4. Date în timp real de la vot

După ce operatorul de calculator scanează actul de identitate, sistemul efectuează automat mai multe verificări: dacă ai drept de vot, la ce secție de votare îți poți exercita votul sau dacă nu ai votat la altă secție. În acest fel este eliminată posibilitatea votului multiplu și fraudarea alegerilor.

De asemenea, fiind introduse datele personale în computer, prezența la vot este actualizată și raportată în timp real. Pot vota cetățenii români sau cetățenii statelor UE cu domiciliul sau reședința în România și care au împlinit 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv.

De asemenea, printr-o altă Hotărâre, Guvernul a adoptat o serie de măsuri tehnice în vederea bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale. Pentru coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor, se constituie Comisia tehnică centrală condusă de ministrul Afacerilor Interne, din care vor face parte reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice cu atribuţii în organizarea alegerilor, precum şi ai Agerpres, Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice, Electrică - S.A, Societăţii Române de Televiziune, Societăţii Române de Radiodifuziune.