MENIU

SONDAJ REALITATEA.NET: Criza din Grecia v-a modificat planurile de vacanță?

Criza din Grecia v-a modificat planurile de vacanță? REALITATEA.NET vă invită să răspundeţi la sondajul de mai jos, dacă ultimele evoluții din Grecia v-au determinat să alegeți o altă destinație pentru vara aceasta.

Premierul grec, Alexis Tsipras, va prezenta, marți, liderilor din zona euro care se vor reuni la Bruxelles, într-un summit extraordinar, noile sale propuneri în materie de reforme, după ce, duminică, peste 61% dintre greci au votat 'NU' la referendum și au respins măsurile de austeritate pe care le presupune un acord cu UE și FMI.

Luni, ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, şi-a anunţat demisia, fiind înlocuit de ministrul adjunct grec de Externe, Euclides Tsakalotos.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a anunțat că monitorizează situația din Grecia și că este gata să o ajute dacă i se va cere acest lucru, potrivit AFP și Reuters. Totodată, în sprijinul Greciei s-a pronunțat și ministrul Economiei în Guvernul Merkel, Sigmar Gabriel, care a declarat că problema unui "ajutor umanitar" pentru Grecia va fi luată în discuție, la summitul de marți. În aceeași măsură, ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, a afirmat că Spania este favorabilă unor negocieri pentru un "al treilea plan de salvare" pentru Grecia, care trebuie să rămână în zona euro.

Mai multe articole despre:
români sondaj Grecia vacanţă vara criză Alexis Tsipras