MENIU

Sondaj în mediul rural: Jumătate dintre părinţi şi profesori vor măşti gratuite

Măști de protecție. Foto/Profimedia

Jumătate dintre profesorii şi părinţii din mediul rural sunt de acord cu interzicerea folosirii măştilor textile în școli doar dacă statul asigură, GRATUIT, măşti medicinale, arată un sondaj făcut la începutul anului. 

Deşi 59% dintre părinţi şi 65% dintre profesori cred că şcolile n-ar trebui închise, mai puţin de un sfert dintre profesori s-ar vaccina pentru a preveni un astfel de scenariu, potrivit unui sondaj efectuat de Fundaţia World Vision România în prima săptămână a lunii ianuarie în mediul rural. 
 
De asemenea, 70% dintre părinţi  care nu-și doresc ca școlile să se inchidă din nou nu vor nici să-şi vaccineze copiii.

Pe de altă parte, mai mult de o treime dintre părinţii din mediul rural chestionaţi au spus că şcoala nu asigură deloc măşti şi sunt nevoiţi să le cumpere ei copiilor.
 
Legat de suma pe care o cheltuiesc pentru măşti, aproape jumătate dintre părinţi au spus că între 30 şi peste 50 lei pe lună (12 % au spus că dau mai mult de 50 de lei pentru că au mai mulţi copii).
 
Aproape 1 din 10 au spus că nu cheltuiesc pentru că au cumpărat măşti textile, pe care le refolosesc.  9% alocă în jur de 10-20 de lei, chiar dacă au mai mulți copii, pentru că uneori mai folosesc masca și două zile la rând. 1 din 5 familii respondente au venituri sub 1.000 de lei pe lună.
 
În ceea pe privește vaccinarea copiilor, 70% dintre părinţi nu şi-au vaccinat copiii mai mari de 12 ani, 20% se mai gândesc şi doar 10% răspund că au copiii vaccinaţi. Legat de intenţia de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani atunci când acest lucru ar fi posibil, 70% nu ar face acest lucru, 20% se mai gândesc şi doar 10% i-ar lăsa să se vaccineze.

Studiul WVR mai arată că 70% dintre cardele didactice chestionate au declarat că s-au vaccinat, dar dintre cele nevaccinate mai puţin de 1 din 4 s-ar imuniza, pentru a ajutat ca predarea să se desfăşoare în format fizic.