MENIU

Sondaj-bombă, în emisiunea „România 2019”. Cine este favorit pentru Cotroceni

Sondaj alegeri prezidențiale

Președintele se alege la Realitatea TV. În a doua zi de campanie electorală, Cozmin Gușă a prezentat, duminică seara, în emisiunea „România 2019”, un sondaj de ultimă oră pentru alegerile prezidențiale.

Un sondaj de ultimă oră pentru alegerile prezidențiale îl indică pe actualul șef al statului, Klaus Iohannis, cu prima șansă. 

Sondajul de ultima oră a fost prezentat de Cozmin Gușă, realizatorul emisiunii „România 2019”.

„Avem un sondaj făcut de un partid și, pentru că era imediat după moțiune, trebuie văzut cum a fost înghițită moțiunea de votanti. Klaus Iohannis, față de precedentul sondaj, a crescut cu 3 la sută - 39%, Dan Barna are 15%, Viorica Dăncilă are o cădere - 13%. Umăr la umăr, Paleologu și Diaconu: Theodor Paleologu - 9%, Mircea Diaconu - 8%, cu 4% Kelemen Hunor, 3% Alexandru Cumpănașu și 9% nehotărâți și ceilalți candidați. Dăncilă a scăzut sub Barna, si e periculos. Președintele Iohannis este văzut la cald, la febra după moțiune, ca un învingător, căpătând 10 la sută boost prin moțiune. Locul 1 nu poate fi contestat, nu a fost un sondaj cu simulare pentru turul al doilea”, a spus Cozmin Gușă.

Potrivit sondajului prezentat în emisiunea „România 2019”, iată pe cine ar vota românii la alegerile prezidențiale: 

KLAUS IOHANNIS - 39%

DAN BARNA - 15%

VIORICA DĂNCILĂ - 13%

THEODOR PALEOLOGU - 9%

MIRCEA DIACONU - 8%

KELEMEN HUNOR - 4%

ALEXANDRU CUMPĂNAȘU - 3%

RESTUL CANDIDAȚILOR + NEHOTĂRÂȚI - 9%

Sondajul a fost realizat telefonic, în 11 și 12 octombrie, pe 1.200 de subiecți, la o zi după votarea moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă.

Sondajul are o marjă de eroare de +- 4%.

Mai multe articole despre:
sondaj