MENIU

Soluţie inteligentă împotriva hoţilor de pungi pentru mizeria câinilor

Disperaţi din cauza celor care fură pungile necesare pentru strângerea excrementele de câini din cutiile amplasate în sectorul 3, administratorii au găsit o soluţie „smart” - noile pungi sunt inscripţionate şi miros urât. Anul acesta, cutiile speciale pentru cei care îşi plimbă patrupedele s-au înmulţit masiv, astfel de dispozitive fiind montate în aproximativ 120 de zone din sector.

O dovadă de civilizaţie este ca, atunci când îţi plimbi animalul de companie, să nu laşi în urmă mizeria. Este o formă de respect pentru toţi, iar excrementele lăsate pe trotuare ori gazon sunt mai mult decât dizgraţioase pentru ceilalţi. Anul trecut, Primăria Sectorului 3 a montat în aproximativ 60 de zone din sector cutii cu pungi pentru a veni în sprijinul iubitorilor de animale. Numai că, aşa cum se spune în popor, „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Omul care se ocupă de alimentarea cu punguliţe a observat, stupefiat, că acestea dispăreau instant. Puşi în faţa acestei probleme, reprezentanţii primăriei au găsit o soluţie ingenioasă: noile pungi sunt inscripţionate cu lăbuţe şi miros urât, astfel că sunt inutile în alte scopuri. Acestea nu pot fi folosite pentru a păstra alimente în ele pentru că s-ar impregna cu un miros greu, cauciucat, în schimb, sunt perfecte pentru scopul iniţial. „Este o dovadă de respect pentru toţi ceilalţi oameni ca, atunci când îţi plimbi câinele, să nu laşi mizeria în urmă. Trebuie să învăţăm cu toţii că un gest simplu contează. Cu toate că stăpânii care ies cu animalele de companie pe străzi sau în parcuri sunt obligaţi să aibă la ei pungi, noi am venit în întâmpinarea lor şi am montat peste 250 de cutii pentru orice eventualitate: poate unii pur şi simplu le-au uitat în ziua aceea sau au luat la ei prea puţine. Din păcate, ne-am trezit în situaţia în care unii oameni au considerat că au nevoie de toate pungile şi şi le-au însuşit. Îi rog frumos pe aceştia să se gândească şi la binele comun şi să înţeleagă că gestul lor înseamnă... furt”, a declarat Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Amendă de până la 500 de lei

Anul trecut, în sectorul 3 au fost montate câteva zeci de cutii cu punguliţe în aproximativ 60 de zone frecventate de oameni care îşi plimbă câinii. Acum sunt 264 de cutii, numărul zonelor unde au fost amplasate dublându-se. Dacă nu strângi excrementele animalului de companie, poţi fi amendat cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei, conform dispoziţiilor HCGMB nr. 120/2010.

 

Mai multe articole despre:
mizerie caini pungi caini