MENIU

Soluții naturale contra aftelor

Deși nu sunt o problemă gravă, aftele sunt suficient de supărătoare cât să-ți strice buna dispoziție. Disconfortul dat de aceste bubițe albe poate fi remediat cu ajutorul unor rețete naturiste.

Aftele - stomatita aftoasă, în termeni medicali - apar sub forma unor leziuni (bășicuțe) mici albe, pe limbă, interiorul obrajilor și pe buze. În cazuri extreme, rănile se pot extinde în interiorul gâtului, dând dureri la înghițire.Aftele apar cel mai frecvent la sugari și la copii mici, dar și la vârstnici și la persoanele cu anumite boli (cancer, anemii).

Puse în baza unui sistem imun deficitar, a stresului și a alimentaţiei dezechilibrate, aftele apar în majoritatea cazurilor și din cauza creșterii în exces a Candidei albicans (ciupercă aflată în oricare organism, în stare latentă). Iată cum poți trata aceste micuțe răni dureroase din interiorul gurii.

Ca factor declanșator mai pot fi și antibioticele, nivelurile hormonale dezechilibrate și surmenajul. Deși aftele trec de la sine în cel mult 10 zile, remediile naturale te pot ajuta în reducerea simptomelor.

Află continuarea pe clicksănătate.ro