MENIU

Soluția-minune care te scapă de călcâiele uscate și crăpate

Soluția-minune care te scapă de călcâiele uscate și crăpate

Indiferent de vârstă, femeia trebuie să fie frumoasă din cap până în picioare. Și nici schimbarea anotimpurilor nu reprezintă un motiv pentru a ne neglija.

Pentru că tot vorbeam de călcâie, am descoperit recent un video în care ni se prezintă o soluție ingenioasă și ieftină de a avea călcâie fine. Doar două ingrediente – lapte și bicarbonat de sodiu – și ai scăpat de călcâiele uscate și crăpate.
Ce beneficii au cele două ingrediente care te scapă de călcâiele uscate și crăpate

Știi deja că bicarbonatul de sodiu este ingredientul bun la toate – poate fi folosit la mâncăruri și prăjituri, curăță petele dificile de pe diverse suprafețe și le dezinfectează, previne transpirația, albește dinții, te scapă de mătreață, exfoliază pielea, tratează o serie de boli, și acestea reprezintă doar o mică parte dintre beneficiile acestui ingredient.

Cât despre lapte, este suficient să-ți amintim că în Egiptul Antic femeile, începând de la regina Cleopatra și până la cele care nu aveau un statut special în societate, făceau baie în lapte. În acest fel, profitau de beneficiile pe care acest produs le avea asupra pielii.

Îmbinând cele două ingrediente rezultă un produs-minune care înmoaie călcâiele uscate și crăpate și hidratează în profunzime pielea picioarelor, care devin fine și plăcute la atingere. Acidul lactic se numără printre cei mai buni agenți exfolianți. Aceeași proprietate o are și bicarbonatul.

Cum prepari remediul pentru călcâie uscate și crăpate

Ai nevoie de 1 – 1 ½ litri lapte, de 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu și de… 10 minute. Înmoaie-ți picioarele pentru 5 minute în ligheanul în care ai vărsat laptele încălzit în prealabil. Odată trecute cele 5 minute, toarnă-ți bicarbonat în mână și masează-ți bine picioarele, insistând pe călcâie. Masajul picioarelor trebuie să dureze încă 5 minute.

La final, șterge-ți picioarele cu prosopul și aplică, eventual, o cremă hidratantă. Cele mai bune rezultate le obții dacă aplici acest tratament de două ori pe săptămână.

Mai multe articole despre:
remediu călcâie