MENIU

ŞOCUL unui străin care a vizitat litoralul românesc. "Ce s-a întâmplat aici?"

<p>Cazinoul din Constanţa</p>

Un uitilizator al site-ului Couchsurfing.org a vizitat oraşul Constanţa şi a rămas cu un gust amar după ce a văzut dezastrul din centrul vechi al oraşului.

"Am călătorit prin România în ultimele săptămâni şi m-am oprit în Constanţa, pentru a vedea frumosul oraş unde a locuit Ovidiu, faleza şi Marea Neagră", scrie un utilizator al site-ului Couchsurfing.org, care îi pune în legătură pe călători cu cei care sunt dispuşi să îi găzduiască.

"Nu pot descrie ce am simţit când am văzut oraşul. Clădiri demolate sau devastate, şosele neasfaltate, câini şi pisici fără stăpân. Am încercat să aflu câteva răspunsuri, dar nu am fost norocos. (...) Îmi poate spune cineva de ce arată oraşul aşa? A distrus cineva clădirile? A fost vreo explozie? Cutremur? Ce s-a întâmplat cu oamenii şi afacerile din aceste clădiri? Ce s-a întâmplat cu frumoasa promenadă şi cu cazinoul?", se întreabă turistul.

Numărul turiștilor străini sosiți în județul Constanta a scăzut semnificativ anul trecut, potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța. “Turiștii străini, în număr de 48.424 persoane în 2013, sunt cu 11,6% mai puțini decât turiştii străini sosiţi în 2012 şi deţin o pondere de 5,6% în totalul turiştilor”, se arată într-un comunicat al Direcției Județene de Statistică Constanța citat de horeca.ro.

Referindu-ne la numărul total de turiști sosiți anul trecut în județul Constanța (atât români cât și străini), acesta a fost de asemenea în scădere, cu 9,8% comparativ cu anul 2012. “Numărul turiştilor sosiţi în anul 2013 a fost de 859.600 persoane, faţă de 953.000 persoane în anul 2012, înregistrându-se o scădere de 9,8%”, se precizează în comunicat.

 

 

Mai multe articole despre:
Constanţa cazinou couchsurfing