MENIU

Şoc în lumea presei. O jurnalistă foarte cunoscută şi-a dat DEMISIA

Şoc în lumea presei. O jurnalistă foarte cunoscută şi-a dat DEMISIA

Directorul BBC Radio, Helen Boaden şi-a dat demisia în această dimineaţă, după 34 de ani de carieră în corporaţie. The Independent publică un extract din discursul pe care jurnalista îl va ţine în Lampedusa la festivalul Prix Italia, în care Boaden critică vehement starea actuală a jurnalismului.

Helen Boaden va pleca în martie 2017 din corporaţia BBC. Boaden va rămâne să conducă BBC Radio până când noua divizie va începe să lucreze din 31 octombrie. Va rămâne atunci responsabilă pentru myBBC, cel mai mare proiect digital al BBC, dar şi de proiectul dezvoltat de companie pentru Hull City of Culture.

Jurnalista face o retrospectivă a carierei sale în lumea radioului, afirmând că transmisiile radio erau în trecut forme de certitudine pentru umanitate."Jurnalismul îl reprezentau atunci ziarele, radio-ul, televiziunea - fiecare dintre ele separate şi raportându-se la celelalte cu un oarecare grad de suspiciune. Transmisiunile, fie în Marea Britanie, fie în Europa, erau dominate de companiile mari, care primeau, în general, fonduri şi erau acceptate drept o forţă a binelui şi o sursă de informare independentă, pe un continent care era dornic să înveţe lecţia celui de-al Doilea Război Mondial", afirmă Helen Boaden.

Helen Boaden punctează că punctul de turnură în istoria jurnalismului a fost Războiul Rece, după ce statele nu au mai putut ajunge la consens politic: "Cât de mult s-au schimbat lucrurile!", adaugă jurnalista BBC, afirmând că Războiul Rece este o amintire distantă şi că, probabil, momentul istoric determină imposibilitatea unui consens politic cu miză în zilele noastre.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
demisie BBC