MENIU

Șoc în lumea medicală. Coordonatorul de la Urgențe Dorohoi a murit subit, la 46 de ani

Medicul Ovidiu Alexa

Șoc în lumea medicală, după ce unul dintre cei mai cunoscuţi medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a murit subit, la doar 46 de ani. Ovidiu Alexa era coordonatorul compartimentului de Primire urgenţe.

Tragedia s-a produs vineri după-amiază. Medicului i s-a făcut rău în propriul apartament, după ce ieșise din tură, iar soţia a apelat la colegii săi. Când au ajuns , cadrele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator, din cauza unui infarct extins, iar manevrele de resuscitare n-au dat niciun rezultat, potrivit Monitorul de Botoșani.

“Am făcut tot ce este omeneşte posibil. Inima a pornit de două ori, însă nu a rezistat. Am încercat să îl trimitem cu elicopterul la Iaşi, dar nu s-a mai putut”, a spus medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit apropiaţilor, medicul suferea de hipertensiune, insuficienţă renală şi o cardiomiopatie ischemică la debut, dar îşi ignora starea de sănătate, din dorinţa de a nu lipsi de la muncă prea mult.

Joi, când se afla în tură, mediculu ar fi acuzat o stare de rău, dar a încercat să se trateze singur, punând totul pe seama oboselii.

Varianta este susținută și de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei. Potrivit acesteia, decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, din cauza activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19.