MENIU

Slujbă de pomenire la Curtea de Argeș, la un an de la moartea Reginei Ana

Principesa moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria au participat sâmbătă, la Curtea de Argeş, la slujba de pomenire organizată la un an de la moartea Reginei Ana. 

Ceremonialul religios a fost oficiat de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, în noua Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, în care se află mormântul Reginei Ana. La slujbă a fost prezent şi episcopul auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, Cornel Damian. 

În faţa noii catedrale s-au strâns câteva zeci de persoane, unele purtând drapele cu stema Casei Regale. La finalul ceremoniei religioase, Principesa moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria au schimbat câteva cuvinte cu unii dintre cei prezenţi. 

După terminarea slujbei, reprezentanţii Casei Regale au mers în vechea catedrală episcopală, ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, unde s-au recules la mormintele Regilor Carol I şi Ferdinand. 

Regina Ana a murit pe 1 august 2016 într-un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani, fiind înmormântată pe 13 august 2016 în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, ridicată în vecinătatea Mănăstirii de la Curtea de Argeş. 

Sursa: agerpres.ro