MENIU

Slujba de Bobotează, 6 ianuarie. Programul de la Patriarhie și regulile pentru credincioși - CUM se împarte apa sfințită

Patriarhul BOR, PF Părinte Daniel. Bobotează, 6 ianuarie Foto: basilica.ro

A fost anunțat programul și regulile pentru credincioși la evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală din București, de Bobotează - sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2022. Patriarhia Română a anunțat și pe unde se va face accesul spre Catedrală și cum se va împărți aghiasma credincioșilor.

La Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Bucureşti vor avea loc joi manifestări religioase.

Patriarhia Română a anunțat programul liturgic din ziua de Bobotează la Catedrala Patriarhală, condițiile în care se vor desfășura slujbele din 6 ianuarie și cum va fi distribuită Aghiasma Mare. 

Pentru evitarea aglomerării piațetei Catedralei Patriarhale, joi, în intervalul orar 6:00 – 14:30 accesul credincioșilor spre Catedrală se va realiza doar dinspre Bulevardul Unirii.

Accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza, joi, de Bobotează, începând cu ora 6,30, doar dinspre Piaţa Unirii, pe un singur sens, delimitat ca atare în partea dreaptă, potrivit anunțului Jandarmeriei Capitalei.

Aghiasma Mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari.

Bobotează 2022. Patriarhia Română a pregătit 10.000 de sticle cu apă sfințită - Ce semnificație are Aghiasma mare

În ziua de joi, 6 ianuarie 2022începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioșilor prezenți sticle de 1 litru cu Aghiasmă Mare, sfinţită şi îmbuteliată în 5 ianuarie (Ajunul Botezului).

Între orele 09:30 – 12:30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, iar în exteriorul Catedralei vor fi disponibile mai multe scaune şi un ecran video, la care credincioşii pot urmări Sfânta Liturghie.

Între orele 12:30 – 13:30, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar apoi credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă

Pentru evitarea aglomerării piațetei Catedralei Patriarhale, în intervalul orar 6:00 – 14:30 accesul credincioșilor spre Catedrală se va realiza doar dinspre Bulevardul Unirii, a transmis Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.