MENIU

Slăbeşte 4 kilograme într-o săptămână cu dieta Zen

<p>Ce poți să măn&acirc;nci seara ca să nu te &icirc;ngrași. Sfatul nutriţioniştilor</p>

Dieta Zen este o dieta complexa, care asigura scaderea in greutate intr-un timp record si care va detoxifica organismul in mod natural. Fiind monotona si severa, aceasta dieta cere un efort sporit de vointa si se recomanda persoanelor sanatoase.

Numele dietei este legat de calugarii budisti, al caror aliment fundamental este orezul, insotit de cateva verdeturi si fructe.

Urmarea acestui regim presupune evitarea alimentelor si produselor precum: carne rosie, pui, grasime animala, oua, produse lactate, zahar sau mancare ce contine indulcitori artificiali sau aditivi si chimicale.

Sunt recomandate produsele organice, crescute in conditii optime, si mancarea cat mai putin procesata. Dieta indica urmatoarele categorii si procentaje de alimente: cereale integrale intre 40 si 60%, legume si fructe, inclusiv muraturi, intre 20 si 30%, supe creme si fructe de mare 5 pana la 10%, iar bauturile precum apa si ceaiurile neindulcite, din plante originare, fara limita.

Principiul fundamental pe care se bazeaza dieta Zen este ca omul trebuie sa traiasca in armonie cu natura, echilibrandu-si atat alimentatia cat si modul de viata, scrie bzi.ro.