MENIU

Situaţie scandaloasă la Oficiul de Cadastru sector 1, în care este implicat "Rechinul Deltei"

Situaţie scandaloasă la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară al Sectorului 1 din Capitală. Sarcina în cazul unui imobil aflat în litigiu a fost radiată, fără ca angajaţii statului să aibă la mână documentele necesare. Este vorba despre un imobil deţinut de controversatul om de afaceri Marin Gostin, poreclit "Rechinul Deltei". Pe imobil a fost pus sechestru pentru o datorie de aproape un milion de euro. 

Marin Gostin avea o datorie către o societate financiară. Compania a mers în instanţă pentru a-şi recupera banii, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză. Aşa se face că s-a ajuns la un executor judecătoresc. Ulterior, executorul a trimis o notificare la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară, prin care anunţa că imobilul este obiectul unui litigiu. Culmea este că, susţine acesta, această somaţie de sarcină, adică notificarea, a fost radiată. Asta deşi nici executorul, nici creditorul, cel care avea de recuperat datoria, nu a cerut acest lucru. Potrivit unor surse, a fost de fapt a opta încercare de radiere a sarcinii, ultima având succes datorită unui funcţionar al Oficiului de Cadastru. Coincidenţă sau nu, acesta ar fi fost concediat ulterior.

(intră carton 1) ,,Prin prezenta dorim să vă aducem la cunoşţinţă faptul că radierile sarcinilor înscrise în cartea funciară a imobilului situat în Bucureşti (...) nu au fost solicitate de subscrisul. (...) S-a procedat la efectuarea unor radieri fără ca subscrisul sau creditorul să fi solicitat acest aspect. ", se arată în solicitarea făcută de executorii judecatoreşti la OCPI, prin care vrea ca lucrurile să fie îndreptate .(iese carton 1)

În situaţia de faţă, imobilul respectiv, aflat în Sectorul 1 al Capitalei, figurează în documentele autorităţilor fără nicio problemă. Şi astfel poate fi vândut de proprietar, deşi există o decizie a instanţei care spune că datoria trebuie recuperată de societatea financiară.

Acum cei care au degrevat imobilul de sarcini riscă să se aleagă cu o plângere penală.

Reprezentanţii OCPI nu au răspuns până la această oră solicitării Realitatea TV, pentru a oferi un punct de vedere.

Acesta nu este primul scandal în care Marin Gostin a fost implicat. În urmă cu doi ani, Realitatea TV a realizat o investigaţie, în urma căreia s-a descoperit că omul de afaceri ar fi ridicat un hotel de lux în zona rezervaţiei Delta Dunării fără a respecta legea. Lipsea chiar autorizaţia de construcţie. 

 
Mai multe articole despre:
imobiliare video rechinul Deltei