MENIU

Situație SCANDALOASĂ în Portul Constanța! 4 navigatori egipteni reținuți după mai multe focuri de armă. Ce au încercat să le vândă oamenilor legii

Navigatori egipteni/sursa: Politia de Frontiera

Mai mulți marinari egipteni au fost prinși de polițiști în Portul Constanța cu mii de pachete de țigări de contrabandă în urma unui flagrant. Marinarii au încercat să le vândă unor ofițeri sub acoperire peste 1.300 de pachete de țigări. Contrabandiștii au ignorat somațiile Poliției de Frontieră de a se preda așa că s-au tras focuri de armă pentru a fi capturați.

În total, patru marinari au fost reținuți, iar marfa în valoare de 40.000 de lei a fost confiscată de polițiști.

"În data de 15.04.2021, în jurul orei 17,00, în urma unui denunţ, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanţa, unde era acostată o navă străină, sub pavilion Egipt. La faţa locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor noştri 1.370 de pachete cu ţigări de contrabandă", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

"Imediat, echipa de control a desfăşurat activităţi de identificare şi reţinere a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus somaţiilor legale şi au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate şi reţinute patru persoane, marinari egipteni îmbarcaţi pe nava amintită anterior. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.", se mai arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
politia de frontiera