MENIU

Situație halucinantă la TAROM, din subordinea lui Grindeanu: Pasagerii, întârziați cu o escală pentru 4 europarlamentari

Situație halucinantă în cadrul companiei TAROM din subordinea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu! Pasagerii de pe ruta Bruxelles-București sunt nevoiți să aștepte în aeroportul din Strasbourg din cauza unei escale pe care compania o face pentru a prelua parlamentari. Cel mai recent caz, a fost chiar săptămâna aceasta. Realitatea PLUS a solicitat și un punct de vedere de la compania TAROM.

O nouă deviere a zborurilor TAROM, companie subordonată ministerului condus de Sorin Grindeanu, pentru preluarea parlamentarilor români în drumul spre casă s-a produs în această săptămână. Călătorii așteaptă la Strasbourg pentru această escală și sunt informați abia după ce își cumpără biletele, fără a li se preciza însă motivele și durata escalei.

Este vorba despre o cursă Bruxelles-București, anunță Realitatea PLUS. Pasagerii care se aflau în acest avion trebuiau să ajungă în jurul orei 21, joi, 11 mai, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Aceștia au ajuns în jurul orei 1.00, vineri, 12 mai, pe aeroportul Otopeni, din cauza unei escale făcute la Strasbourg, pentru a prelua niște europarlamentari români. 

Potrivit Realitatea PLUS, europarlamentarii români preluați cu acest zbor de la Strasbourg sunt Dacian Cioloș, Cristian Terheș și Vasile Blaga. 

Pasagerii au fost notifiați de compania Tarom că va avea loc o escală la Strasbourg, fără a menționa însă motivele acestei escale sau cât va dura staționarea.

Potrivit informațiilor Realitatea PLUS, escalele au loc de mai mult timp. 

Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la compania Tarom, însă până la difuzarea acestei știri nu a fost primit un răspuns la solicitare.

O situație similară a mai fost semnalată în spațiul public și în luna decembrie a anului trecut, potrivit Realitatea PLUS. 

Pe 15 decembrie 2022, TAROM a redirecționat o cursă regulată Bruxelles-București (RO374) prin Strasbourg pentru a-i îmbarca pe unii dintre europarlamentari români care veneau de la sediul Parlamentului European, scria publicația Politico. Informația fiind confirmată și din datele de zbor publicate pe portalul flightradar24.com.

La acel moment, compania Tarom a anunțat că este vorba despre o cursă ce nu reprezintă o excepţie și că pasagerii sunt notificați despre aceste escale, relatează Realitatea PLUS.

„Compania TAROM dezminte informaţiile apărute în presă potrivit cărora TAROM a deviat o cursă Bruxelles-Bucuresti pentru a prelua eurodeputaţi romani de la Strasbourg. Astfel, facem precizarea că această situaţie nu implică o deviere de la traseul iniţial sau planul de zbor şi nici nu reprezintă o excepţie. Compania TAROM operează lunar astfel de zboruri (pentru care pot fi achiziţionate bilete de avion de către orice persoană fizică sau juridică), acestea fiind introduse din timp în sistemul de rezervări al companiei. Reiterăm faptul că aceste escale sunt introduse din timp şi se află în concordanţă cu planul de zbor, pasagerii fiind notificaţi în acest sens. Mai mult, în prezent, sunt deja disponibile în sistemul de rezervari al Companiei TAROM zboruri cu destinaţia Strasbourg pentru anul 2023”, au transmis, în decembrie 2022, reprezentanții TAROM.