MENIU

Situație complicată în Germania: nemții sunt îngroziți de creșterea bruscă a prețurilor

Germania

Creşterea bruscă a preţurilor în aproape toate sectoarele vieţii se află în fruntea preocupărilor populaţiei în Germania, potrivit unui sondaj difuzat sâmbătă şi citat de agenţia DPA.

Nici măcar războiul din Ucraina, schimbările climatice şi coronavirusul nu au fost la fel de îngrijorătoare ca creşterea costului vieţii, potrivit sondajului publicat de consultanţa de management McKinsey.

Aproximativ 57% dintre cei peste 1.000 de respondenţi au declarat că cea mai mare preocupare pentru ei în acest moment este inflaţia, cu aproximativ 9 puncte procentuale mai mult decât într-un sondaj anterior din iunie.

Mai mult de două treimi dintre respondenţii la sondaj, efectuat între 23 septembrie şi 2 octombrie, au spus că se aşteaptă ca preţurile să continue să crească.

Prin comparaţie, doar 18% dintre respondenţi au numit războiul din Ucraina drept cea mai mare preocupare a lor, 6% schimbările climatice şi 3% pandemia de COVID-19.

"Pentru tot mai mulţi oameni în Germania, portofelele lor nu lasă loc pentru consum în afară de ceea ce este absolut necesar", a notat expertul de la McKinsey Marcus Jacob.

Potrivit lui Jacob, mai mult de o treime dintre consumatori trebuie deja să-şi limiteze consumul de bunuri neesenţiale. Mai mult de jumătate au încetat complet să economisească.

Mai multe articole despre:
Germania