MENIU

Situație ALARMANTĂ la terapie intensivă! Mărturiile cutremurătoare ale pacienților de la ATI Brașov

ATI Brasov/sursa foto: Octav Ganea, INQUAM

Avem imagini cutremurătoare, care ilustrează situația gravă din secțiile de terapie intensivă. Din cauza creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul coronavirus care necesită internare la ATI, Departamentul pentru Situații de Urgență a prezentat situația cruntă cu care se confruntă medicii chiar în Unitățile de Primiri Urgențe.

În acest videoclip este prezentată situația din UPU Brașov. Sunt mărturiile cutremurătoare ale pacienților care luptă pentru viața lor. Regretă acum că nu au ajuns la timp la spital.

Pacient internat la ATI: E o situație ca de război.

Medic de la ATI: De multe ori diferența între a fi într-un pat de terapie intensivă și a dormi în patul tău, acasă, poate fi făcută de un gest simplu, probabil doar de o mască.

Alt pacient internat la ATI: Cei care stați acasă și nu credeți că există așa ceva, nu v-aș dori să ajungeți să vedeți ce înseamnă o zi la reaminare.

Medic de la ATI: Există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul secțiilor de terapie intensivă și al unităților de primiri urgențe. Și există lumea de la 2-3-400 de metri de spitale, unde viața se desfășoară în mod normal. Din data de 25 februarie, acest spital dedicat pacienților COVID este în fiecare zi plin, adică 28 de pacienți din 28 de paturi. În ultima lună jumate pacienții au așteptat și nu au putut fi admiși din prima la ATI COVID, din cauza faptului că era ocupat 100%. Vă spun că nu este chiar atât de grav, este mult mai grav decât se spune la televizor.

Mai multe articole despre:
ATI Brasov covid terapie intensiva