MENIU

Situația se repetă la Deva - Oamenii NU au căldură și apă caldă de o săptămână. Termocentrala Mintia, OPRITĂ din cauza lipsei de cărbune

Aproape 4.000 de apartamente, instituţii publice, şcoli şi licee din municipiul Deva stau în frig, mai ales acum, când vremea s-a schimbat radical, înregistrându-se temperaturi scăzute și ninsori. Devenii au rămas din nou fără căldură şi apă caldă de la reţeaua de termoficare, pentru a şasea zi consecutiv. Motivul este oprirea Termocentralei Mintia, din cauza lipsei cărbunelui necesar pentru funcţionare. Situația nu este nouă. În urmă cu o lună, devenii au stat, la fel, fără apă caldă și căldură, cursurile abia începute în școli au fost sistate, în urma protestului minerilor.

 

„Vom porni Termocentrala Mintia atunci când vom avea asigurat cărbunele necesar”, a declarat, miercuri, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu.

Potrivit acestuia, conducerea CEH a decis să pornească, pentru trei zile, termocentrala de la Paroşeni, apreciată de acesta ca fiind mai rentabilă din punct de vedere economic decât cea de la Mintia. Cu banii realizaţi din vânzarea energiei electrice produsă de Termocentrala Paroşeni, CEH va achita o datorie la Transelectrica pentru ca societatea să nu fie scoasă de pe piaţa de energie şi să rămână fără venituri.

„Important este să păstrăm cele 4.000 de locuri de muncă din cadrul CEH. În momentul de faţă nu avem cărbune suficient pentru ambele termocentrale. Minele din Valea Jiului au extras, marţi, 1.100 de tone de huilă şi estimăm ca producţia să ajungă la 1.500 de tone pe zi în circa o săptămână”, a precizat administratorul special.