MENIU

Site-ul CEDO, ținta unui atac cibernetic de AMPLOARE, care a durat mai multe ore

Site-ul CEDO, ținta unui atac cibernetic de AMPLOARE, care a durat mai multe ore

Site-ul de internet al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), ţinta unui atac cibernetic de mare amploare ce l-a făcut temporar inaccesibil. Incidentul s-a petrecut marți, imediat după publicarea unei decizii ce condamnă Turcia pentru menţinerea în detenţie a unui opozant prokurd, relatează HotNews.ro, care citează media internaționale.

Atacul cibernetic, a cărui origine nu a fost deocamdată identificată oficial şi care a durat mai multe ore, a fost constatat după pronunţarea verdictului dat publicităţii cu o zi în urmă, privind plasarea şi menţinerea în detenţie în închisori turce, din noiembrie 2016, a liderului prokurd Selahattin Demirtas.

Acest „atac cibernetic de mare amploare (...) a făcut temporar inaccesibil” site-ul CEDO, a subliniat Curtea, care deplânge acest „incident grav”.
 
Potrivit serviciului de presă al CEDO, atacul cibernetic a durat până în acaestă dimineaţă, însă, din fericire, „nicio pierdere de date” nu a fost constatată.
„Analizăm consecinţele pe care le vom atribui acestui caz”, a subliniat serviciul de presă al CEDO.

Este deja a doua oară când CEDO devine victima unui atac cibernetic, „însă acesta este de mare amploare”, a adăugat serviciul de presă.

CEDO a condamnat marţi Turcia pentru plasarea şi menţinerea în detenţie din 2016 a liderului pro-kurd Selahattin Demirtas, cerând eliberarea „imediată” a acestuia după ce a constatat mai multe încălcări Convenţiei Europene a Drepturilor Omului de către Ankara în acest caz.

Fost deputat și candidat la preşedinţie şi unul din principalii rivali ai lui Recep Tayyip Erdogan, Selahattin Demirtas se află în detenţie de la arestarea sa în noiembrie 2016, la câteva luni de la puciul eşuat din iulie împotriva preşedintelui turc.

Mai multe articole despre:
cedo atac cibernetic cedo