MENIU

Singurul fruct care tratează colonul inflamat: îmbunătățește tranzitul intestinal și calmează balonarea

În jur de 10-20% din intreaga populatia sufera de sindromul de colon iritabil (SCI), afectiune responsabila de aproape 4 milioane de vizite la medic pe an. 

Cercetatorii au descoperit, in cadrul unui test, ca două fructe kiwi pe zi "reduc" semnificativ "timpul de tranzit prin colon, maresc frecventa scaunelor si imbunatatesc functia intestinelor" la persoanele care sufera de constipatie, ca o consecinta a SCI.

De asemenea, nu s-a observat niciun efect daunator al consumului de kiwi asupra functiei psihologice si nu s-a inregistrat niciun incident advers in aceste teste.

Motivul pentru care cercetatorii au dorit sa faca aceasta precizare este pentru a sublinia diferenta dintre kiwi si Tegaserod, medicamentul cel mai frecvent folosit in tratarea SCI dar care a fost retras de pe piata in anul 2007 din cauza preocuparii ca ar cauza prea multe decese si ar mari riscul de atac de cord si accident vascular, scrie viataverdeviu.ro

Rolul pe care il joaca fructele, fibrele si antioxidantii ar putea explica de ce dietele pe baza de fructe si legume sunt asociate si cu tranzit intestinal mai bun.