MENIU

Simultan lansează laptele SIM – Puternic Românesc (P)

Simultan, cel mai mare procesator cu capital românesc lansează laptele SIM – Puternic românesc, printr-o campanie de publicitate națională semnată de agenția GAV. 

Florin Herbai, antreprenorul din spatele producătorului de lactate a fondat compania Simultan în 1996 ”cu 300 de litri de lapte”. În 2018, Simultan devine cel mai mare procesator de lapte cu capital românesc. Practic, vorbim de cea mai mare investiție cu capital autohton în industria laptelui din România.

Compania are cea mai moderna linie de procesare a laptelui din Europa, prima astfel de linie care se pune în funcțiune pe tot continentul. Simultan este unul dintre cei cinci producători din România cu capacitate de tratare UHT a laptelui.

Anual, Simultan procesează peste 50 de milioane de litri de lapte iar din acest lapte ies peste 150 milioane de produse finite (lapte, iaurt, unt etc.), firma ocupând primul loc în România la numărul de produse.

Produsele SIM sunt livrate în toată țara cu ajutorul partenerilor, dar și al rețelei de distribuție naționale. Zilnic, pe poarta fabricii ies peste 500.000 de iaurturi, kefir, sana, lapte UHT și Lapte ESL, unt, smântâna și diverse alte produse lactate.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Simultan a înregistrat în anul 2016 o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro (cca 144 milioane de lei) și raportează un profit mai mare de patru milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai profitabile companii de lactate de la noi.

Fabrica pe care Florin Herbai a ridicat-o la Orțișoara, în județul Timiș, a fost construită de la zero, spre deosebire de alți competitori care au preluat fostele fabrici de procesare a laptelui de dinainte de 1989. În prezent, compania are peste 150 de angajați în județul Timiș și 240 în toată țara. 

Mai multe articole despre:
Simultan laptele SIM