MENIU

Simulare Evaluare Națională cu boicot. Ministerul Educației face apel la profesori

Simulare Evaluarea Naţională 2018. 

Simulare Evaluare Națională. Ministerul Educației le spune profesorilor că boicotul examenelor nu este o soluție și le amintește că tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie. Potrivit informaţiilor transmise în presă, la nivel naţional, (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) FSLI boicotează simulările în 1.079 de unităţi şcolare

Iată subiecte şi barem de corectare la ROMÂNĂ - simulare Evaluare Naţională 2018:

Simulare Evaluare Națională. ”În urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora cadrele didactice din 1.100 unități de învățământ au optat să boicoteze simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, Ministerul Educației Naționale (MEN) face următoarele precizări:

Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel, și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menținuți în activitate peste vârsta de pensionare.

Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă”, precizează un comunicat al Ministerului Educației.

Simulare Evaluare Națională: boicot la peste 1.000 de școli

Potrivit informaţiilor transmise în presă, la nivel naţional, (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) FSLI boicotează simulările în 1.079 de unităţi şcolare.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ, prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse. De asemenea, ei cer ca reîncadrarea personalului din învăţământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară.

Totodată, calculul sporurilor şi al indemnizaţiilor să se facă prin raportare la salariul de bază majorat din 2018 şi nu la cel din 2016. De asemenea, se doreşte acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic. Potrivit sindicaliştilor, revendicările amintite mai sus au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Simularea la Evaluarea Naţională 2018 ar trebuie să înceapă luni, 5 martie

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Elevii din clasa a VIII-a dau simularea Evaluării Naționale 2018 în perioada 5-7 martie, prima probă scrisă fiind luni la Limba și literatura română. 

Evaluare Nationala – Calendar Simulari 2018 – Clasa a VIII-a

5 martie 2018 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
6 martie 2018 Simulare – Matematica – proba scrisa
7 martie 2018 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
16 martie 2018 Afisarea rezultatelor

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Cum arată subiectele la simularea pentru clasa a 8-a

Bacalaureat – Calendar Simulari 2018 – Clasele a XI-a si a XII-a

În intervalul 19 - 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

19 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Limba si literatura romana
20 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Limba si literatura materna
21 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Proba obligatorie a profilului E)c)
22 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Proba la alegere a profilului si specializarii E)d) / Se organizeaza numai pentru elevii clasei a XII-a
30 martie 2018 Afisarea rezultatelor

SIMULARE BACALAUREAT 2018. Tot ce trebuie să ştii despre simulările din 2018. Subiecte şi rezultate