MENIU

Simptomele ciudate de COVID despre care nu vorbește nimeni. Mergi de urgență la medic dacă observi așa ceva!

Simptomele ciudate de COVID despre care nu vorbește nimeni

Până acum, toată lumea ar fi trebuit să cunoască principalele simptome ale coronavirusului - tusea, febra, oboseala, durerile musculare și pierderea gustului și a mirosului fiind cele mai comune. Există, însă, o serie de simptome bizare, și totuși destul de frecvente, despre care nu vorbește nimeni! 

"Aproape toată lumea cunoaște deja simptomele comune ale infectării cu coronavirus: tuse, durere de cap, gât uscat, dureri musculare, febră. Și totuși, de-a lungul timpului, am identificat mai multe simptome care nu au legătură cu aparatul respirator. Desigur, cel mai comun simptom rămâne pierderea gustului și a mirosului. Sunt cazuri când aceasta durează câteva zile, dar sunt și cazuri când perioada se întinde la câteva luni și chiar au existat persoane care nu și-au recăpătat simțurile nici după un an de la infectare", spune medicul Ali Jamehdor. 

Și totuși, există si simptome mai puțin comune care sunt, însă, ignorate atât de medici, cât și de pacienți. 

Diaree

Cei care suferă episoade diareice pun afecțiunea pe baza unei toxiinfecții alimentare. Și totuși, prezența acestei afecțiuni este atât de comună în unele zone, încât autoritățile testează apa reziduală pentru a stabili concentrația de fecale, fapt ce ar face posibilă o statistică a apariției acestui simptom. Astfel, vor putea identifica gradul de pozitivare a orașelor.

Iritații ale pielii

"Mâncărimile la nivelul pielii sunt destul de frecvente, în rândul pacienților infectați cu coronavirus", spune dr. Teresa Bartlett.

Gât uscat

Multe persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirusului prezintă acest simptom . Oamenii experimentează fie doar senzația de gât uscat, fie trec în extrema cealaltă, prezentând, în același timp, toate simptomele, de la tuse la amețeală și oboseală accentuată. 

Și totuși, simptomul care i-a șocat cel mai mult pe medici apare la nivelul cavității bucale. La nivelul gurii se manifestă următoarele simptome:

- pierderea gustului
- senzația de gură uscată
- apariția unei spuze albe pe limbă, potențată de prezența unor bacterii și ciuperci
- culoare roșiatică a limbii, din cauza neoxigenării acesteia
- senzație de limbă uleioasă