MENIU

Simptomele ASCUNSE ale infecției cu varianta Delta. Ce au descoperit medicii la pacienții cu forme ușoare

Noi simptome ale infecției cu varianta Delta

Apar noi date despre infecția cu varianta Delta a coronavirusului. Pe măsură ce numărul cazurilor de contaminare crește, medicii fac publice informații privind simptomele pacienților.

În cazul persoanelor care fac forme ușoare de Covid, dar se infectează cu varianta Delta, simptomele pot fi confundate cu alergiile, a anunțat șeful Direcției de Sănătate din Louisiana, Joe Kanter.

Expertul în sănătate publică a precizat că varianta Delta provoacă în continuare simptomele cunoscute, precum tuse, febră și dificultăți respiratorii. Din ce în ce mai mulți pacienți prezintă însă simptome precum congestionarea sinusurilor, secreții nazale și dureri în gât, a adăugat medicul, care a subliniat că acestea pot fi semne ale infecției cu varianta Delta. 

”Poți prezenta simptome relativ ușoare pe care le poți confunda ușor cu o alergie sau ceva ce ai luat de la copilul tău care merge la creșă.
Dacă ai simptome, oricât de mici, chiar dacă este durere în gât, chiar dacă este o secreție nazală sau congestionarea sinusurilor, du-te și testeză-te sau limitează-ți contactul cu alți oameni până te testezi”, a transmis medicul, potrivit hotnews. 

Un alt simptom întâlnit des la persoanele infectate cu această variantă a virusului este strănutul în exces, potrivit cercetătorilor de la ZOE COVID Symptom Study. Date din studiul respectiv sunt disponibile AICI. 

Citește și: ”Vaccinul Johnson & Johnson protejează împotriva variantei Delta - PRIMUL studiu clinic. Ce spun cercetătorii despre doza de rapel”