MENIU

Simpatizanții Moscovei au luat cu asalt străzile din Chișinău. Protest masiv al simpatizanților ȘOR la Curtea Constituțională

Foto: Facebook

Protest masiv în faţa Curtii Constitutionale de la Chisinau. Simpatizanţii Partidului SOR s-au adunat în faţa instituției, în timp ce magistraţii examinează posibila scoatere în afara legii a formaţiunii politice conduse de oligarhul fugar Ilan Șor. Acesta a fost condamnat la 15 ani închisoare, în dosarul privind sustragerea unui miliard de dolari din băncile Republicii Moldova. 

Magistraţii Curţii Constituţionale s-au întrunit pentru a treia zi consecutiv pentru a verifica constituţionalitatea Partidului ŞOR. Simpatizanții, nostalgici după vremurile sovietice, au venit în fața instituției pentru a-și arăta nemulțumirea, dar și simpatia faţă de Moscova.

La Curtea Constituțională a venit şi vicepreşedinta formaţiunii, deputata Partidului ŞOR Marina Tauber, care este vizată de o măsură judiciară de arest la domiciliu.

În cadrul şedinţei, deputatul Partidului ŞOR Denis Ulanov a început să-şi prezinte poziţia faţă de examinarea sesizării în limba rusă, moment în care avocaţii Guvernului au solicitat să fie asigurată traducerea în limba română.

Totul are loc în condițiile în care forţele pro-occidentale ale Republicii Moldova, în frunte cu preşedinta Maia Sandu, au convocat peste o săptămână, un mare miting. Evenimentul urmează să aibă loc în piaţa centrală din Chişinău pentru ca moldovenii să-şi arate sprijinul pentru valorile europene.