MENIU

Simona Halep, în optimi la Wimbledon. Cine e Cori Gauff, viitoarea adversară, care are doar 15 ani

Simona Halep s-a calificat vineri în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a învins-o cu 6-3, 6-1 pe belarusa Victoria Azarenka într-un duel dintre doi foşti lideri mondiali ai tenisului feminin.

Simona Halep o va întâlni în optimi pe jucătoarea americană Cori Gauff (15 ani, 313 WTA). Cori Gauff (15 ani), noua senzaţie a tenisului mondial, va fi viitoarea adversară a Simonei Halep, în optimi la Wimbledon. Sportiva din SUA a revenit incredibil, învingând-o pe Polona Hercog, scor 3-6, 7-6, 7-5.

Coco Gauff s-a născut în Georgia, dar s-a stabilit în sudul Floridei pentru a se dedica tenisului. Părinţii săi au fost ambii sportivi, tatăl baschetbalist, mama atletă, anunţă Digisport. La 13 ani, a devenit cea mai tânără jucătoare prezentă într-o finală de US Open rezervată junioarelor, iar apoi a câştigat Roland Garros la acelaşi nivel. Iar acum o lună a fost cea mai tânără jucătoare care se impune într-un meci din calificările turneului de grand slam parizian.

Patrick Mouratoglou, celebrul antrenor american al srereni Williams, crede că Gauff este un talent special cu calităţi unice.

"În primul rând, are un spirit de luptă extraordinar. Apoi, este o sportivă înnăscută. Unii reuşesc să se dezvolte fizic de-a lungul timpului, dar ea are calităţi native. În acelaşi timp, munceşte din greu, ceea ce este foarte important pentru a ajunge în vârf", a spus Mouratoglou.

Mai multe articole despre:
Simona Halep vs Cori Gauff