MENIU

Simona Halep, urmărită de "blestemul" lui Ilie Năstase la Wimbledon

Simona Halep vs Johanna Conta

Simona Halep joacă marți, de la ora 17,30, pentru un loc în semifinalele de la Wimbledon. Dacă o va învinge pe britanica Johanna Konta, Simona Halep devine automat numărul 1 mondial. Hopul este, însă, mai greu decât pare. Halep va avea de înfruntat un adversar mult mai puternic: publicul de la Wimbledon. Englezii nu au uitat că Johanna Konta a izbucnit în plâns la Constanța, în aprilie, când Ilie Năstase a adresat cuvinte grele arbitrilor și jucătoarelor din echipa de tenis a Marii Britanii.

Simona Halep este obsacolul care o poate opri pe Johanna Konta în încercarea britanicei de a reedita un succes englez la Wimbledon care nu a mai fost atins de 40 de ani, din 1997 când Virginia Wade a câștigat turneul pe iarbă, scrie site-ul oficial Wimbledon.com.

Jucătoarea cu care se confruntă azi Simona Halep a reușit deja performanța de a duce Marea Britanie în sferturile feminine de la Wimbledon pentru prima dată de la calificarea lui Jo Durie în 1984. Dacă la masculin, britanicii sunt în vârful ierarhiei de mulți ani cu Andy Murray, la feminin speranța se numește Johanna Konta.

Britanicii își amintesc de partida din aprilie din orașul natal al Simonei Halep, când Johanna Konta a pierdut categoric cu 6-1, 6-3, după "ieșirea scandaloasă" a căpitanului de echipă al României, Ilie Năstase. Potrivit site-ului oficial al turneului, Konta nu i-a dat nicio șansă româncei Simona Halep în confruntările pe suprafață rapidă.

În urmă cu trei luni, la Constanța, Johanna Konta a izbucnit în plâns și a părăsit terenul în timpul unui meci cu Sorana Cârstea, acuzând atmosfera ostilă din timpul meciului, după ce antrenorul nejucător Ilie Năstase a adresat injurii la adresa arbitrilor și jucătoarelor din echipa adversă. Simona Halep a învins-o fără drept de apel pe Konta în ziua următoare.

Jucătoarea de tenis din Marea Britanie pretinde că ceea ce a păţit la Constanţa, la meciul de FED Cup, contra echipei noastre o marchează şi acum.

"Pentru mine, ce-am păţit în România a fost ceva teribil. Este ceva ce nu-mi mai doresc să trăiesc vreodată! Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu în România, indiferent că vorbim despre un barbat sau o femeie. Acum sunt la Wimbledon şi încerc să las în urmă trecutul", a spus Johanna Konta într-o conferinţă de presă după unul dintre meciurile de la Wimbledon.

Konta a declarat acum despre Simona Halep că ea nu are cum să știe cum s-a simțit la meciul de fed Cup, când Ilie Năstase le-ar fi înjurat atât pe ea, cât şi pe antrenoarea ei: "E foarte entuziasmant să joc în sferturi la Wimbledon, au trecut mulţi ani de la performanţele lui Jo Durie. Sunt foarte fericită că am atins acest record, nu am cuvinte. Sunt fericită să fiu un exemplu şi o inspiraţie pentru tinerele tenismene din Marea Britanie. A fost o plăcere să fac parte din această zi importantă de tenis la Wimbledon şi să mă calific mai departe. Am mai jucat de două ori anul acesta cu Simona Halep. Ştiu că va fi un duel dur, dar pot spune că ne cunoaştem bine, ştim la ce să ne aşteptăm una de la alta. Ce s-a petrecut la FED Cup a trecut, dar Halep nu are cum să ştie cum m-am simţit eu", a zis Johanna Konta.

Simona Halepa criticat atitudinea lui Ilie Năstase de la meciul disputat de românce contra celor din Marea Britanie. Sportiva a afirmat la turneul WTA de la Stuttgart că nu îl poate apăra pe fostul tenismen și că nu poate fi de acord cu injuriile adresate Johannei Konta și Annei Keothavong.

"Ce a făcut este greșit, în opinia mea. Nu mi-a plăcut felul în care a vorbit și nu pot accepta acest lucru. Nu îl pot apăra, cum i-a tratat pe oameni nu a fost frumos", a declarat Simona Halep.

Mai multe articole despre:
Simona Halep