MENIU

SIMONA HALEP, fără victorie în faţa Mariei SHARAPOVA. Declaraţie BOMBĂ a rusoaicei înainte de finală

SIMONA HALEP, turneu fabulos la ROLAND GAROS
Maria Sharapova
Calificarea în finală îi aduce SIMONEI HALEP locul 3 mondial şi 800.000 euro

SIMONA HALEP o va întâlni în marea finală de la ROLAND GARROS pe rusoica MARIA SHARAPOVA, locul 8 în clasamentul WTA, dar jucătoare mult mai experimentată, fost "number one" în ierarhia tenisului feminin. SIMONA HALEP a jucat până acum patru partide împotriva MARIEI SHARAPOVA, toate întâlnirile fiind câştigate de rusoaică.

SIMONA HALEP a întâlnit-o recent pe MARIA SHARAPOVA, în finala turneului de la Madrid, unde rusoaica s-a impus în trei seturi, cu 1-6, 6-2, 6-3. La Madrid, SIMONA HALEP a pierdut prima finala de turneu Premier Mandatory disputată în carieră.

MARIA SHARAPOVA a vorbit despre finala pe care o va juca impotriva SIMONEI HALEP la Roland Garros. Va fi prima finala de Grand Slam din carieră pentru tenismena romancă, iar asta o sperie pe rusoaică.

"Cateodata, cand joci impotriva unei jucatoare care n-a fost niciodata in aceasta situatie, se intampla ca ea sa joace relaxata si nu ai multe de facut. Trebuie doar sa speri ca o va lasa putin mai incet", a fost declaratia surprinzatoare a Sharapovei, citată de Ziare.com.

SIMONA HALEP a învins-o pe ANDREA PETKOVICI şi s-a calificat în finala Roland Garros

Prima întâlnire dintre SIMONA HALEP şi MARIA SHARAPOVA a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Şarapova câştigând cu scorul de 6-3, 6-4.

În acelaşi an, dar în primul tur de la Beijing, MARIA SHARAPOVA s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5.

SIMONA HALEP, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, pe Andrea Petkovici şi s-a calificat în finala Roland Garros.

SIMONA HALEP s-a calificat în finala Roland Garros după ce a învins-o pe Andrea Petkovici în două seturi, 6-2, 7-5.

Este prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act al acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

La fel ca în partida cu Svetlana Kuzneţova, SIMONA HALEP a intrat, joi, bine în meci, cu un break în primul ghem, apoi a repetat performanţa în ghemul 5 şi a încheiat setul cu scorul de 6-2, în 28 minute, profitând şi de cele 13 greşeli neforţate ale adversarei.

În setul doi, Petkovici a reuşit să fructifice prima minge de break pe care a avut-o în meci, la scorul de 2-1 în favoarea ei. Germanca nu a valorificat momentul bun în care s-a aflat, a greşit din nou mult după ce a condus cu scorul de 40-15 în ghemul următor şi Halep a obţinut rebreakul, egalând apoi la 3. Jucătoarea română a continuat însă jocul în dificultate, a greşit şi ea mai mult, pe fondul unei evoluţii din ce în ce mai bune a sportivei germane. Totuşi, niciuna dintre ele nu a mai reuşit vreun break.

În jocul decisiv al setului, SIMONA HALEP s-a desprins la 4-1, dar Petkovici a câştigat două mingi pe serviciul româncei, care obţinut apoi şi ea un mini-break şi a închis setul cu 7-6 (4) şi meciul, după o oră şi jumătate.

Halep a ajuns în ultimul act pe zgura pariziană fără să piardă vreun set.

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA şi un premiu de 825.000 de euro, iar câştigătoarea turneului 2.000 de puncte şi 1.650.000 de euro.

Doar două românce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, şi Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la French Open, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

SIMONA HALEP a declarat, joi, la finalul partidei cu Andrea Petkovici, din semifinalele turneului de la Roland Garros, că în ultimul act al competiţiei, cu Maria Şarapova, nu are nimic de pierdut, precizând că ştie cum trebuie să abordeze meciul.

"În finală nu am nimic de pierdut. Ştiu că va fi un meci greu, ea este o mare campioană. Am jucat împotriva ei în finala de la Madrid, ştiu cum să joc, că trebuie să dau totul, pentru că este ultimul meci al turneului. Sper să mă pot bucura", a spus SIMONA HALEP, într-un mini-interviu acordat fostei jucătoare de tenis Barbara Schett, comentator Eurosport.

SIMONA HALEP a afirmat că visul său a fost să joace o finală de Grand Slam la Roland Garros. "A fost visul meu să joc finala de la Paris. Mă simt extraordinar, sunt emoţionată, dar a fost un meci dificil. Am fost un pic blocată. Nu am putut să mă mişc aşa cum doream, dar sunt fericită că am terminat în două seturi", a completat SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP a precizat că a avut emoţii şi că i-a fost frică să nu ajungă în setul decisiv cu Petkovici. "În primul set nu am arătat emoţii pe teren. Am încercat să rămân concentrată pentru a termina al doilea set, pentru că nu ştiam ce s-ar putea întâmpla dacă nu câştigam al doilea set. În tie-break am muncit pentru fiecare minge, pentru că ştiam că va fi greu să continui", a explicat Halep.

SIMONA HALEP se află la a 12-a finală a carierei, prima de Grand Slam. Palmaresul jucătoarei române este de şapte victorii şi patru înfrângeri în ultimul act al turneelor WTA.

Până acum ea s-a impus la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013) şi Doha (2014) şi a jucat alte patru finale, la Madrid (2014), Bruxelles (2012), Fes (2010 şi 2011).
Simona Halep a câştigat turneul de juniori de la Roland Garros în 2008.

Jucătoarea SIMONA HALEP, 22 de ani, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu Maria Şarapova, locul 8 WTA, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Jucătoarea de tenis Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanţa similară reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. La masculin, Ilie Năstase este singurul român care a atins această fază, de mai multe ori, ultima dată în 1976, la US Open şi la Wimbledon, la competiţia londoneză jucând finala, pierdută în faţa suedezului Bjorn Borg.

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Calificarea în semifinale este recompensată cu 780 de puncte WTA şi 412.500 de euro.

Pentru un loc în finală, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28, care s-a calificat, miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiţiei şi locul 11 WTA.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Halep şi Petkovici s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania datează din 2009.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Dacă se va califica în finală, Halep va ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Cum a fost miercuri

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Partida, prima a zilei, va avea loc de la ora 15.00 pe terenul secund, Arena Suzanne Lenglen, la aceeași oră urmând să se dispute şi meciul dintre italianca Sara Errani (locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10) şi sportiva germană Andrea Petkovic (locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28), programat pe terenul principal, Philippe Chatrier. Învingătoarele din aceste partide se vor lupta pentru un loc în finala de sâmbătă.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Halep s-a calificat, luni, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam la Roland Garros, după ce a trecut de Sloane Stephens, scor 6-4, 6-3, iar miercuri va juca pentru accederea în penultimul act în compania Svetlanei Kuzneţova, fost număr 2 mondial (septembrie 2007), care a depăşit-o, în optimi, pe jucătoarea cehă Lucie Safarova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23, cu scorul de 6-3, 6-4.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Kuzneţova, care va împlini 29 de ani la 27 iunie, a câştigat în 2009 turneul de la Roland Garros, iar în 2004 US Open.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Simona Halep şi Svetlana Kuzneţova (locul 28 WTA) s-au întâlnit de patru ori până în prezent, împărţindu-şi victoriile. În 2011, la Miami, în turul I, Kuzneţova a câştigat cu 6-0, 6-4.


În acelaşi an, la Toronto, tot în turul I, Halep a câştigat cu 4-6, 6-4, 6-3, la fel ca la Roma, în prima manşă, când scorul a fost 6-1, 6-1, pentru sportiva din Constanţa.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Ultima partidă, disputată în turul doi la Stuttgart, în luna aprilie, a revenit sportivei din Rusia, cu scorul de 7-5, 7-6 (4).

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Tragere la sorți

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Echipa feminină de tenis a României îşi va afla, miercuri, adversara din turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, ediţia 2015, în urma tragerii la sorţi ce va avea loc, de la ora 13.00, la Roland Garros.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. România nu este cap de serie şi poate întâlni una dintre formaţiile Slovaciei, Argentinei, Spaniei şi Elveţiei. De asemenea, Olanda, Suedia şi Rusia vor face parte din urna echipelor care nu sunt favorite.

Tot miercuri, va avea loc şi tragerea meciurilor din turul I al Grupei Mondiale, fază a FedCup în care sunt calificate reprezentativele Cehiei, Germaniei, Italiei, Rusiei (capi de serie), Australiei, Canadei, Franţei şi Poloniei.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Partidele din primul tur al Grupei Mondiale şi al Grupei Mondiale II vor avea loc în 7 şi 8 februarie 2015.


Echipa României, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu, a învins, în luna aprilie, la Bucureşti, finalista ediţiei din 2012 a FedCup, Serbia, cu scorul de 4-1 şi s-a calificat în Grupa Mondială II.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Sfaturi de la Năstase

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Fostul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, a declarat, luni, că jucătoarea Simona Halep trebuie să joace mult, mult mai bine decât a făcut-o până în prezent dacă doreşte să câştige turneul de la Roland Garros.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. "Cred că ea şi-ar fi dorit să joace mai bine. Trebuie să o lăsăm să vedem următorul meci. Trebuie să-şi îmbunătăţească mult primul serviciu. A avut puţin noroc, pentru că nici americanca nu a fost într-o formă prea bună astăzi. Ea ar trebui să joace mult, mult mai bine ca să câştige turneul. Au fost foarte multe surprize anul acesta la Roland Garros. A fost un turneu cu multe surprize. Sigur, sunt şanse mai mari, iar ea acum trebuie să profite, pentru că au mai fost situaţii din astea şi la Australian Open şi la US Open. Trebuie să fie atentă. Câştigarea turneului îţi dă şi loc în clasament, dar şi încredere", a spus Năstase, la Digi Sport.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Întrebat dacă discută cu Simona Halep, Năstase a răspuns că el o susţine doar moral, deoarece nu face parte din echipa ei. "Eu nu vorbesc cu ea. O are pe doamna Ruzici, pe tatăl ei, eu doar o susţin moral şi sunt acolo la fiecare meci. Nu sunt din echipa ei, ea are o echipă bună şi ştiu mai bine ce au de făcut, dar trebuie să-şi îmbunătăţească jocul dacă vrea să câştige turneul", a completat Năstase, aflat la Paris.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros, în urma victoriei, scor 6-4, 6-3, cu Sloane Stephens, românca reușind astfel să-și egaleze cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, după a ajuns în aceeași fază și la Australian Open.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Halep, locul 4 WTA, a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a o învinge pe jucătoarea clasată pe locul 19 WTA (a 15-a favorită) şi pentru a accede astfel în antepenultimul act al turneului parizian, competiţie la care nu a pierdut niciun set în cele patru partide disputate la această ediţie.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Calificarea în sferturi este recompensată cu 430 de puncte WTA şi un premiu de 220.000 de euro.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. În faza următoare, românca o va întâlni pe învingătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23) - Svetlana Kuzneţova (Rusia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27).

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a acces, luni în sferturile turneului de la Roland Garros, a declarat, la finalul partidei cu americanca Sloane Stephens, că momentul decisiv al meciului a fost în primul set, când a reuşit să-şi câştige serviciul la scorul de 4-4.


"Mă bucur că mi-am luat revanşa după ultimul meci. Mă bucur că am jucat bine, într-un meci strâns şi mă bucur că joc sferturi pentru prima oară la Roland Garros. Un moment important a fost în primul set la 4-4. Mă luptam pentru puncte, am alergat mult, am dat totul pe teren şi cred că am lovit aşa cum îmi doream. Serviciul nu a funcţionat aşa cum anticipam", a spus Halep, la finalul partidei, pentru Eurosport.


SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Halep a afirmat că a încercat să îşi păstreze calmul şi să se bucure de tenisul pe care-l joacă. "Mă bucur că am câştigat. E o jucătoare de top şi va intra în top 10 în curând. Mă aşteptam la un meci greu, echilibrat, dar în acelaşi timp am încercat să rămân relaxată şi să mă bucur de tenisul pe care-l joc. Am mai multă încredere acum", a explicat Halep.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Simona Halep şi Sloane Stephens se mai întâlniseră de trei ori până la această partidă, americanca având 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă dintre cele două jucătoare a avut loc anul trecut, în primul tur al turneului de Grand Slam din Australia, când Stephens s-a impus cu scorul de 6-1, 6-1.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros, în urma victoriei, scor 6-4, 6-3, cu Sloane Stephens, românca reușind astfel să-și egaleze cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, după a ajuns în aceeași fază și la Australian Open.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Halep, locul 4 WTA, a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a o învinge pe jucătoarea clasată pe locul 19 WTA (a 15-a favorită) şi pentru a accede astfel în antepenultimul act al turneului parizian, competiţie la care nu a pierdut niciun set în cele patru partide disputate la această ediţie.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Calificarea în sferturi este recompensată cu 430 de puncte WTA şi un premiu de 220.000 de euro.

În faza următoare, românca o va întâlni pe învingătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23) - Svetlana Kuzneţova (Rusia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27).

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros, în urma victoriei, scor 6-4, 6-3, cu Sloane Stephens, românca reușind astfel să-și egaleze cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, după a ajuns în aceeași fază și la Australian Open.

Halep, locul 4 WTA, a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a o învinge pe jucătoarea clasată pe locul 19 WTA (a 15-a favorită) şi pentru a accede astfel în antepenultimul act al turneului parizian, competiţie la care nu a pierdut niciun set în cele patru partide disputate la această ediţie.

SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO.. Calificarea în sferturi este recompensată cu 430 de puncte WTA şi un premiu de 220.000 de euro.

În faza următoare, românca o va întâlni pe învingătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23) - Svetlana Kuzneţova (Rusia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27).


SIMONA HALEP ANDREA PETKOVICI LIVE VIDEO. Simona Halep a mai ajuns o singură dată în sferturile de finală ale unui Grand Slam, în acest an la Australian Open, când a fost eliminată de Dominika Cibulkova din Slovacia, scor 6-3, 6-0.