MENIU

Silueta după 40 de ani

La inceputul varstei a doua, multe femei incep sa se teama de kilogramele care se depun usor si se elimina cu mare greutate. Si asta deoarece, dupa varsta de 40 de ani, metabolismul incetineste, acest aspect fiind valabil si in cazul barbatilor.

Deja, la aceasta varsta, majoritatea femeilor au copii si chiar diverse diete la activ, unele diete avand efect yo-yo, iar tesutul adipos a castigat teren in defavoarea celui muscular. Daca mai includem si sedentarismul in ecuatie, problema e clara.

Cu toate acestea, rezolvarea e simpla. O dieta e greu de tinut dupa 8 ore de stat la birou urmate de treburile casnice zilnice, dar asta nu inseamna ca nu poti invata sa ai un stil de viata sanatos.

E important sa nu renunti la unt si la uleiuri, deoarece te privezi de acizii grasi nesaturati si de vitaminele D si A atat de importante pentru organism. Cate 10 g. din fiecare, zilnic, iti vor proteja sanatatea fara sa te ingrase.

Produsele lactate chiar sunt indicate dupa varsta de 40 de ani, deoarece adultii trebuie sa consume aproximativ 1200 mg de calciu zilnic, asa ca nu evita branza, iaurtul si laptele.

Citeşte continuarea pe marya.ro.