MENIU

SILICOANE pe banii statului. Un medic a adunat în conturi 700.000 de EURO

<p>Ce se &icirc;nt&acirc;mplă cu silicoanele unei femei după ce moare? Nu &icirc;ţi imaginai aşa ceva</p>

Se prelungeşte suspansul în dosarul operaţiilor estetice ilegale de la Spitalul de Arşi. Cei 9 medici şi asistenta acuzaţi de luare de mită şi fals intelectual au părăsit aseară arestul Poliţiei Capitalei, după ce le-au expirat ordonanţele de reţinere. Azi însă, la ora 12:00, sunt aşteptaţi în faţa instanţei care judecă cererea procurorilor de arestare preventivă. Între timp, continuă să apară noi informaţii incredibile din anchetă. Unul dintre medici reuşise să adune, în numai câteva luni, aproape 1 milion de euro de pe urma operaţiilor ilegale.

Vitalie Stan, directorul Spitalului de Arşi a refuzat să discute cu jurnaliştii şi nu a oferit nicio explicaţie referitoare la acuzaţiile din acest dosar.

26 de persoane sunt urmărite penal în acest dosar: 16 medici, o asistentă, dar şi nouă paciente care ar fi dat mită pentru operaţiile estetice făcute ilegal la Spitalul de Arşi.

În urma descinderilor de la spital şi la domiciliile suspecţilor, procurorii au ridicat mai multe dovezi. Printre altele, oamenii legii au descoperit că unul dintre membrii reţelei avea în casă peste 160.000 de euro, iar în conturi adunase 700.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, medicul depunea zilnic câte 14.900 de euro în contul său bancar, crezând că astfel nu va atrage atenţia Oficiului Contra Spălării Banilor.