MENIU

Siguranță sporită pe plajele din Mamaia și Constanța. 150 de balize de înot, donate litoralului

150 de balize de înot, donate litoralului

Siguranța va fi sporită pe plajele din Mamaia și Constanța. O asociație a donat litoralului 150 de balize portabile. Totuși, aceste măsuri par în zadar. Turiștii continuă să se aventureze în largul mării și ignoră avertismentele salvamarilor, iar cei mai mulți dintre ei nici nu cunosc semnificația steagurilor care avertizează pericolele mării. 

Sezonul estival, pe lângă relaxare, înseamnă și responsabilitate. Salvamarii duc adevărate lupte de convingere a turiștilor pe care îi avertizează să nu se aventureze în larg din cauză că își pun viața în pericol. Pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple, o asociația a luat inițiativă și a venit în ajutor cu 150 de balize de înot. Ele vor putea fi folosite de turiști gratuit.

La fiecare bază de salvamar vor exista câte 15 astfel de balize, iar ele vor putea fi preluate de turiști, urmând ca ulterior ele să fie returnate.

„Nu se închiriază, sunt puse la dispoziția turiștilor, cei care au nevoie. La fiecare punct de observare salvamar sau bază de salvamar vor fi dotate cu cel puțin 10-15 balize de salvare”, a explicat Gabriel Culea, salvamar.

Cu toate astea, sunt mulți turiști care se aventurează în apa mării fără a ține cont de avertismentele salvamarilor și nici de semnificația steagurilor arborate.

Proiectul este unul pilot, însă dacă va avea succes ar putea fi extins și în celelalte stațiuni. 

Mai multe articole despre:
plaje mamaia plaje constanta balize inot