MENIU

Siegfried Mureșan: Am avut astăzi de partea noastră 26 din 27 de state membre care au susținut aderarea României la Schengen

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că „trebuie eliminate rezervele nejustificate ale Austriei” pentru a avea un vot pozitiv, la începutul anului viitor, pentru aderarea României la Schengen.

„Am avut astăzi de partea noastră 26 din 27 de state membre care au susținut aderarea României la spațiul Schengen.
Romania a reușit în ultimele luni să convingă multe țări care se opuneau de ani de zile integrării României în spațiul de liberă circulație.
Astăzi doar Austria a spus că încă nu este pregătită să ia o decizie.
Acum trebuie să continuăm munca pentru a repune cât mai curând pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne votul privind aderarea noastră la spațiul Schengen.
E foarte important că Suedia, care va prelua președinția Consiliului UE la 1 ianuarie 2023, și-a manifestat astăzi deschiderea de a pune votul pe agendă.
Trebuie să eliminăm rezervele nejustificate ale Austriei și să avem cât mai curând un vot pozitiv, la începutul anului viitor”, a transmis europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, joi, după respingerea României la Spațiul Schengen, într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Decizia respingerii României a venit după o cursă impresionantă a politicienilor români, care s-au mobilizat în ultimele săptămâni, pentru a convinge cele trei țări care nu erau convinse că ROmânia merită să intre în Schengen. Olanda și Suedia au fost convinse, Austria anunțase încă de miercuri că va vota contra României, cancelarul Karl Nehammer invocând creșterea numărului de imigranți ilegali în acest an.