MENIU

Sfaturi utile. Cum să recuperezi mesaje sterse din WhatsApp, pe Android sau iPhone

Foto arhivă Profimedia

Trebuie să știi că în cadrul conversațiilor pe care le porți pe WhatsApp stochezi o serie de informații importante pentru tine, date personale și confidențiale și că, odată șterse aceste conversații, se pierd și informațiile aferente. Mesaje șterse pe WhatsApp. 

Este important să știi că de ceva timp, aplicația de mesagerie a incorporat o funcție care iți permite să ștergi o parte dintre mesajele pe care le trimiți în conversație, cum sunt cele pe care le trimiți din greșeală altei persoane, însă acum aceste mesaje pot fi recuperate.

 

Desigur, ele pot fi și citite, chiar daca au fost inițial șterse de unul dintre partenerii din conversație. Așadar, acum putem descoperi ce se afla în spatele unui text precum Acest mesaj a fost șters sau This message was deleted. Daca te numeri printre cei care se simt frustrați când partenerul de conversație șterge un mesaj în cadrul discuției și vrei neapărat să știi ce conținea acesta, trebuie să știi că Notisave este o aplicație disponibila în Google Play, adică doar pentru utilizatorii unui sistem de operare android, nu și pentru cei care au iOS și care te ajuta să vezi ce conțineau mesajele șterse. 

 

Tot ce ai de făcut, daca ești posesorul unui telefon cu sistem de operare Android, este să descarci aplicația Notisave, o poți găsi aici. Trebuie să iți spun că aceasta aplicație, pentru a fi instalata și utilizata iți vă cere mai multe permisiuni. În plus, pentru a citi mesajele șterse de pe WhatsApp trebuie să oferi acces acestei aplicații la notificări.

 

Este important să iți spun că daca o configurezi corect și o pornești, aceasta aplicație, iți vă arata, într-o fereastra notificările primite de la aplicațiile pe care tu, că utilizator, le-ai selectat, inclusiv de la mesageria WhatsApp. Așadar, chiar daca mesajele provenite de la partenerul tău de discuție au fost șterse de acesta în chatul din WhatsApp, aceste texte vor rămâne în Notisave. Aplicația iți vă oferi atât textul mesajului cât și informația că acesta a fost șters de către expeditor.

 

Trebuie să știi că Notisave nu este singura aplicație care te ajuta să accesezi mesajele șterse din chatul WhatsApp. Notification History este o aplicație care poate fi descărcată tot din Google Play. Aceasta aplicație te ajuta să vezi doar primele 100 de caractere ale unui mesaj și, acest jurnal de notificări nu stochează informațiile decât pentru câteva ore.

Este important să iți spun și că aceasta aplicație, Notification History, este foarte ușor de utilizat. Primul pas este să o descarci din Google Play, magazinul de aplicații din telefonul tău. După ce o instalezi în telefonul tău smart, trebuie doar să găsești pictograma WhatsApp cu numele persoanei și să dai click pe ea. Mesajele vor fi afișate într-un format special, mesaj de tip android.txt. Mai departe, utilizatorii pot vedea mesajele deja șterse.

 

Daca ai un telefon cu sistem de operare iOS trebuie să descarci softul Tenorshare UltData de pe site-ul oficial și acesta te vă ajuta să recuperezi mesajele șterse. Acest soft poate fi utilizat și pe telefoanele de tip android.

 

În ceea ce privește pierderea conversațiilor, daca vrei să fii sigur că nu ți se întâmplă asta, oamenii care se pricep la acest domeniu spun că cel mai bine ar fi să iți faci copii de rezerva, pe lângă cele pe care WhatsApp le face oricum, în fiecare zi. Poate ai observat și tu că în fiecare dimineața aplicația face o copie automata a mesajelor și poți, în plus, să salvezi fișierele sau videoclipurile partajate prin intermediul acestei aplicații.

Este, însă, important să știi că fiecare dintre aceste copii salvate de aplicația WhatsApp se menține timp de 7 zile, timp în care poți recupera orice, fară prea mare greutate. Pe de alta parte, daca acest interval de timp s-a scurs, poți recupera conversația pierduta, dar iți vă fi puțin mai dificil.

 

Te sfătuiesc să verifici din când în când configurația copiilor de rezerva WhatsApp pentru a verifica daca sunt, într-adevăr, configurate așa cum iți dorești tu și salvează copii de rezerva în fiecare zi. Tot ce trebuie să faci este să intri în aplicația de pe telefonul mobil, din meniu să mergi la Setări-Chaturi-Backup, Backup de chaturi. Apoi, în secțiunea Google Drive sau Setări iCloud asigura-te că frecventa este zilnica pentru aceste copii de rezerva.

SURSA

Mai multe articole despre:
mesaje whatsapp recuperare mesaje android iphone