MENIU

Sfaturi ȋn cumpӑrarea unui scaun directorial pentru birou (P)

Sfaturi ȋn Cumpӑrarea Unui Scaun Directorial pentru Birou (P)

Indiferent dacӑ lucrezi de acasӑ sau de la birou, un scaun directorial este nelipsit. Acest tip de scaun ȋți oferӑ posibilitatea de a te simți confortabil și de a avea productivitatea doritӑ. Dacӑ ai o posturӑ corectӑ și te simți bine, atunci poți obține rezultatele dorite ale muncii tale.

Pentru a cumpӑra un scaun directorial pentru birou, ai nevoie sӑ ții cont de anumite caracteristici. Iatӑ care sunt principalele atribute ale unui scaun pentru biroul tӑu:

  • Ȋnӑlțime ajustabilӑ

Una dintre principalele caracteristici ale unui scaun directorial este aceea legatӑ de modificarea ȋnalțimii. Aceastӑ posibilitate de a regla ȋnalțimea te poate ajuta sӑ te simți confortabil chiar și in zilele ȋn care muncești ore multe, fӑrӑ pauzӑ. Poziția corectӑ de care ai nevoie este aceea ȋn care coapsele tale sunt relativ aliniate la șoldurile tale. Astfel nu existӑ riscul de a răni spatele. Dacӑ nu ajungi bine pe podea cu picioarele, atunci postura ta nu este corectӑ și ȋn timp poți avea probleme. 

  • Ȋnclinarea 

Ȋnclinarea scaunului este un alt atribut important ce ține de alegerea lui. Este foarte des ȋntȃlnitӑ situația ȋn care oamenii nu se simt bine cu unghiul sau ȋnclinarea cu care vine un scaun din fabricӑ. Fiecare corp este diferit și este necesarӑ ȋntotdeauna ajustarea pentru a ajunge la postura corectӑ. Se spune cӑ varianta care protejeazӑ spatele cel mai bine este aceea ȋn care spatarul este un pic lӑsat pe spate. Astfel ȋncȃt, poți sӑ te ghidezi dupӑ acest aspect atunci cȃnd alegi scaunul preferat. 

  • Dimensiunea pӑrții pe care te așezi

Este desigur important sӑ alegi un scaun care sӑ fie potrivit dimensiunii corpului tӑu. Este bine sӑ nu cumperi un scaun care este mult prea ȋngust pentru cӑ te vei simți rӑu ȋn fiecare zi. De asemenea, dacӑ scaunul este prea adȃnc, atunci te poți duce prea mult ȋn spate permanent. Acest atribut te va face sӑ ai probleme cu coloana datoritӑ posturii necorespunzӑtoare create. Tot legat de dimensiune, poți sӑ te ghidezi și dupӑ faptul cӑ anumite scaune sunt ȋnalte sau scunde. Dacӑ nu știi care este mai potrivit pentru tine, poți sӑ probezi ȋn magazin. 

  • Posibilitӑțile de modificare ale mȃnerelor

Mȃnerele sunt foarte importante ȋn construcția unui scaun directorial. Acestea trebuie sӑ se poatӑ modifica ȋn funcție de nevoile persoanei care folosește scaunul. Studiile aratӑ cӑ nu ajutӑ numai mȃinile, ci și spatele și gȃtul. Oamenii sunt diferiți și au nevoi diferite. Așadar, nu este ȋndeajuns faptul cӑ existӑ mȃnere integrate, ci este necesarӑ și posibilitatea de a le ajusta perfect conform structurii corporale. Cea mai bunӑ poziție obținutӑ ȋn urma reglajului, este aceea a alinierii mȃinii cu tastatura. Astfel mȃna nu trebuie sӑ se ȋncline ȋn nici un fel pentru a putea scrie.  

  • Materialele și umplutura

Existӑ foarte multe opțiuni pe piațӑ ȋn ceea ce privește materialul din care este fabricat un scaun directorial. Așadar, poți studia variantele care existӑ și poți sӑ decizi care este preferatul tӑu. Trebuie sӑ prioritizezi confortul ȋnaintea primei impresii. De asemenea este important sӑ te poți bucura de calitӑțile importante pentru tine. Așadar, dacӑ alegi un scaun care mesh (plasӑ specificӑ), atunci poți sӑ ai un spate aerisit. Dacӑ vrei un scaun mai moale, atunci te poți bucura de o umpluturӑ mai groasӑ și construitӑ cu o tehnologie specificӑ. Dacӑ vrei mai mult suport, atunci trebuie sӑ alegi un scaun ceva mai tare. 

  • Mobilitatea 

Mobilitatea unui scaun directorial este importantӑ pentru ca permite foarte ușor mișcarea ȋn orice direcție. Fie cӑ este necesarӑ deplasarea ȋntr-o altӑ zonӑ a biroului, fie doar ȋntoarcerea cӑtre un coleg sau client, mobilitatea este apreciatӑ. 

  • Suportul lombar

Zona lombarӑ este una dintre cele mai afectate ȋn rȃndul celor care muncesc mult la birou. Astfel ȋncȃt este importantӑ susținerea lombarӑ ȋn cazul unui scaun directorial. Existӑ și perne speciale care se atașeazӑ ulterior pentru o mai bunӑ posturӑ.

  • Alte detalii ergonomice

Existӑ multe alte detalii ce țin de posturӑ care pot sӑ fie luate ȋn calcul atunci cȃnd se decide urmӑtorul pas pentru a cumpӑra un scaun. Așadar, unele scaune au integrate pernuțe special construite pentru cap și pentru menținerea gȃtului ȋntr-o poziție corectӑ. Altele au forme ale pernelor foarte bine construite. 

Mai multe articole despre:
scaun birou